Házenkáři zabojují o návrat mezi extraligovou elitu


Házenkáři zabojují o návrat mezi extraligovou elitu
Již 10. září zahájí házenkáři další sezónu mistrovských soutěží utkáním ve Vršovicích. Celek mužů bude startovat v první lize mužů a bude usilovat o návrat do nejvyšší soutěže, kterou klub hrál předchozí 3 ročníky.

Ačkoliv házenkáři Tatranu Litovel skončili po loňské smolné sezóně v extralize na 12. místě, dle sporných regulí nedostali možnost přímého srovnání v baráži s vítězem 1. ligy, celkem Strakonic, a přišlo tedy přeřazení do 1. ligy mužů. Pro samotné litovelské hráče ani pro klub to však není žádná tragédie a házené rozhodně není na ústupu.
"Chceme poděkovat všem příznivcům a sponzorům, kteří i přes neúspěchy zůstali týmu nakloněni po celou sezónu. Pro kluky to bylo hodně důležité. Veříme, že jejich přízeň i v nové sezóně nám pomůže rychle se vrátit mezi elitu," poděkoval za celý klub manažer Karel Zmund.  

Obrázek
Nový kouč Tatranu Litovel Ivo Vávra. Foto: Pavel Stěpánek.


Celek mužů jako po každé sezóně doznal jisté změny. Slovenský trenér Michal Hradil neodolal nabídce z Trenčína, kde povede družstvo žen v nejvyšší česko-slovenské soutěží WHIL. Vedení klubu se však již v květnu dohodlo na spoluprací se zkušeným charismatickým a sympatickým trenérem Ivo Vávrou, kterého mohli litovelští příznivci vídávat v posledních letech jako kouče KH Kopřivnice. Asistent trenéra Květoslav Kuba se po 6 letech u týmů bude věnovat spolu s Lubomírem Krejčířem rozvoji mládeže v klubu a nejbližším regionu.

Řady změn doznal také hráčský kádr. „Vzhledem k velkému nedostatku kvalitních hráčů na Moravě nebylo možné udržet většinu hostujících hráčů. Před první ligou dali přednost extraligovým nabídkám, nebo hrají v klubech stejné soutěže. Jádro odchovanců, kteří před 3 lety vybojovali postup do Extraligy, však zůstává. Prostor vedle nich tak dostane řada mladých hráčů i zkušení navrátilci,“ dodal Zmund.

Úkolem pro nového trenéra je tedy pozměněný tým během sezóny připravit zpět na působení v nejvyšší soutěži. „Jsem spokojený, jak kluci přistoupili k přípravě před sezónou, ačkoliv chodí na tréninky po práci a s rodinou se v posledních týdnech moc neviděli,“ hodnotí dosavadní přístup hráčů trenér Vávra. Tým během srpna z počátku trénoval 5x týdně a absolvoval také víkendové soustředění v Kopřivnici. „Přípravná utkání využijeme především k vyladění souhry mezi hráči, výsledky budou druhořadé druhořadé,“ zmínil kouč.

Obrázek
Trénink na sjezdovce u Kopřivnice. Foto: Tatran Litovel. Více foto ze soustředění fotogalerii.


Příznivci mohou po téměř 4 měsících od posledního utkání vidět hru týmu již tento víkend na 58. ročníku domácího turnaje O pohár města Litovle, kde budou startovat také celky extraligových Hranic a Stupavy (Slovensko) a prvoligový Zlín. Program turnaje čtete zde. Během turnaje bude probíhat také prodej parmanentních vstupenek a místenek.

Házenkářské soutěže letos začínají netradičně brzy, již 9.-10. září, kdy muži startují u nováčka v pražských Vršovicích, kam se přesunula řada hráčů širšího kádru Dukly. První domácí utkání sehrajeme v sobotu 16. září od 17 hodin proti tradičnímu soupeři TJ Bystřice pod Hostýnem.

Širší kádr celku mužů: Navrátil Jan, Sedlář – Šuba, Havlíček, Hrbček, Schmalz, Jindra, Nantl (host.), Šmíd, Macek, Pavlík, Hanák, Kuchař, Kráčmar J., Číhal J., Číhal D., Petrtýl, Barabáš, Nedoma, Štencl, Zapletal.

Odchody: Prauzek (ukončení kariéry), Pšenica (Brno), Pernička, Mičola, Kozlovský, Bechný (Hranice), Zbránek (Karviná), Hub, Vydra, Smékal (konec hostování), Dolák (HSG Werratal 05/Německo).

Příchody: Schmalz (obnovení kariéry), Šuba (Uničov), Navrátil Jan, Jindra, Hrbček, Pavlík, Zapletal (z B týmu), Číhal D., Kráčmar J., Sedlář, Štencl (z dorostu), Petrtýl (Šumperk), Borys, Piwko, Juráš (z Karviné – v jednání).
21.8.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1653x

Facebook