1. liga mužů: TJ Náchod – Tatran Litovel 20:33 (8:17)


1. liga mužů: TJ Náchod – Tatran Litovel 20:33 (8:17)
Výraznou výhru o 13 branek na půdě také dosud neporaženého Náchoda přivezlo v sobotu družstvo mužů. Již od počátku zápasu tentokrát bylo vidět, který tým je pánem na hřišti.

Ačkoliv utkání nakonec dopadlo velmi jednoznačně, trenér Vávra s týmem vstupoval do utkání s jistými obavami: "Nastupovali jsme k utkání s velkým respektem, ale kvalitně připraveni."

Počáteční obavy však jeho svěřenci na hřišti dokázali velmi rychle rozplynout. Hned na začátku Hanáci vedli 4:0 a po 20 minutách již o 7 branek 12:5. "Od první minuty jsme soupeři v podstatě nedovolili vůbec nic. Velmi kvalitní obranou a rychlým přechodem do útoku jsme si vytvořili uklidňující náskok, který se v průběhu utkání vyšplhal až na 17 branek," pochválil hráče litovelský trenér Vávra.

Prapor domácích drželi nejvíce střelci Kosinka s Reslem, ale vždy když se zdálo, že se hra co do střídání branek na obou stranách vyrovnává, domácí se nedokázali vyvarovat chyb, čehož jsme dokázali náležitě gólově využít 3-4 gólů.

Obrázek
Mladý hostující brankář Jan Juráš z Karviné kryl více jak polovinu střel soupeře. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


"Konečný výsledek je pro domácí krutý, ale naprosto zasloužený. Jsme zase o krok blíž k našemu cíli," nenápadně trenér naznačil, že vytyčený cíl soutěž vyhrát se již pomalu jeví jako reálný.

"Musím kluky velmi pochválit, bezezbytku splnili vše, co jsme připravovali," vyhýbal se Vávra jmenovat někoho, kdo se o vítězství zasloužil nejvíce. O branky se podělila většina hráčů, celkem s úspěšností 73% a Jan Juráš, který chytal většinu utkání, měl 52% úspěšnosti v brance.

Přesto trenér zmínil alespoň jednoho nováčka v týmu: "Poprvé za nás nastoupila naše zahraniční posila ze Španělska Joaquim Vaillo Sole, levé křídlo. Je to vynikající hráč, což předvedl již při svém prvním startu a přidal navrch 7 branek."

Obrázek
Joaquim Vaillo, který bude tuto sezónu v Olomouci na studijním pobytu, ukázal kvality španělské házené. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Nyní tým čekají 2 volné víkendy díky tomu, že 1. liga je nalosována pro 12 týmů, ale hraje ji jen 10. Pauzu si tým zpestří utkáním 2. kol Českého poháru na státní svátek 28. září v 15:00 na venkovním hřišti v Droždíně. "Naším cílem je určitě vyhrát, ale prostor rozhodně dostanou všichni hráči, kteří se zatím do prvoligové sestavy nevešli," poodkryl strategii trenér Tatranu.    

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Klesl, Vaněček - Kosinka 6, Resl 4, Metelka 3, Freiberg 2/1, Hrachový 1, Vaněk 2, Cvejn 2, Helzlar, Padevět, Tyler, Samek, Černý.
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Vaillo Sole 7, Šmíd 6/2, Šuba 4, Barabáš 3, Borys 3, Číhal 2, Hanák 2, Kuchař 2, Piwko 2, Schmalz 1, Štencl 1, Macek.

Rozhodčí: Dlouhý - Sovová
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 7 - 5
Sedmičky: 2/1 - 3/2
Diváků: 165
25.9.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1912x

Facebook

Partneři: