1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Chodov 30:26 (14:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Chodov 30:26 (14:11)
Čtvrtý zápas - čtvrtá výhra. Po dvoutýdenní pauze sehráli muži utkání s dosud nejlépe hrajícím soupeřem, celkem pražského Chodova. Šlágr ligového kola si nenechalo ujít na 300 diváků a mohlo se těšit z kvalitní házené a radovat z výhry Litovle o 4 branky.

Tým Chodova zatím v první lize ztratil body jen prohrou na půdě Jičína B ve třetím kole. Hráči z obou týmů se dobře znají z dřívějších prvoligových zápasů a tak utkání mělo nábor a nabídlo moderní rychlou a tvrdou házenou.  

"Věděli jsme, že nás pravděpodobně čeká jeden z nejtěžších soupeřů letošní sezóny. Navíc po výpadku z herního rytmu po nesmyslné čtrnáctidenní pauze se nám k tomu ještě nakupila zranění třech klíčových hráčů. Takže velké obavy," přiznal již s klidem po zápase trenér Vávra.

Prvních deset minut bylo vyrovnaných ale nešlo o žádné oťukávání. Úvodní branky litovelských vsítil Quim Vaillo a svým jižanským temperamentem nabudil spoluhráče i diváky.
Obrázek
Quim oslavil zápasem své jednadvacáté narozeniny stejně jako trenér Ivo Vávra své čtyřicáté šesté.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.

Náskok si domácí vytvořili již v 16 minutě, kdy po brankách obou pivotů Hanáka a Kuchaře a Nantla s Nedomou to bylo 9:5. Hosté reagovali timeoutem a rozjeté domácí tak trochu přibrzdili. V poločase svítilo na ukazateli skóre 14:11.

Chodov dokázal po přestávce snížit na rozdíl dvou branek, ale trochu to vypadalo, že Hanáci chtěli dát soupeři falešnou naději, přes svým úderem. Protože ten skutečně přišel a kvalitní desetiminutovkou zvýšili již na 24:17 a v podstatě zápas rozhodli. Chodov však utkání ještě neodevzdal. Brankář Ondřej Pleva ukázal několik výborných zákroků ostatně jako celé utkání a trápil domácí střelce také při sedmičkách. Hosté také využili několik nepřesností domácích a přes ne zcela postavenou obranu se třikrát v závěru prosadil Hanzl.  

Dobrá obrana postupného útoku a také jisté branky z ruky Mirka Nedomy v závěru však hostům více nedovolili a domácí si poslední minuty v euforii užívali na hřišti i v na střídačce.

"Utkání jsme zvládli velice slušně, udržovali jsme si po celou dobu dostatečný náskok a myslím docela po zásluze vyhráli. Trošku mě mrzí zbrklý závěr se spoustou technických chyb, protože vítězství mohlo být daleko výraznější. Věřím, že se našim opět fantastickým divákům zápas líbil, k čemuž bezpochyby přispěl i velice kvalitní výkon hostujícího celku," vyjádřil spokojenost domácí lodivod.
Obrázek
Zdeněk Kuchař ukazuje v posledních týdnech také skvělou formu. V těžké pozici střílí jednu ze svých branek Chodovu.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V sestavě se letos poprvé objevili Miroslav Nedoma a Matěj Nantl, kteří letos startují především v Karviné v extralize. "Především Mirek Nedoma, kterého jsme museli narychlo povolat z hostování potvrdil dobrou formu, vsítil 7 branek a dokázal, že je již dnes téměř hotovým hráčem," ocenil levorukého křídelního trenér Vávra.

Po 6 odehraných kolech 1. ligy, ve kterých tým odehrál 4 zápasy ,tak nadále Litovel drží první pozici bez ztráty bodu. "Nicméně nemůžeme lítat hlavou v oblacích, nohy na zem a musíme se dobře připravit na další těžké utkání v Hustopečích," připomenul Ivo Vávra další klíčový duel podzimu, který jeho tým odehraje 29. října v 11:00 v Hustopečích u Brna.

Ještě předtím však o reprezentační přestávce nastoupí v 3. kole Českého poháru mužů v sobotu 21. října v 16 hodin v hale v Kostelci na Hané proti druholigovému Sokolu II Prostějov.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Habermann - Nedoma 7, Nantl 4, Číhal 3, Šmíd 3, Vaillo Sole 3, Hanák 2, Kuchař 2, Schmalz 2/1, Šuba 2, Macek 1, Piwko 1, Štencl.

TJ JM Chodov: Pleva, Bittman - Šafář 7/2, Klačo 5/1, Kostelecký 4, Hanzl 3, Kaštánek 2, Vladyka 2, Hanus 1, Medenčevič 1, Vítek 1, Kovařík, Postelt, Kopřiva.  

Rozhodčí: Pluhař - Suchánek
Žluté karty: 3 - 4
Vyloučení: 4 - 4
Sedmičky: 5/1 - 5/3
Diváci: 305

Souhrn celého kola:
- Český svaz házené
- Házet nás baví
19.10.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1603x

Facebook

Partneři: