Společný tým mladších žáků a starších miniházenkářů získal na turnaji v Brně stříbrné medaile


Společný tým mladších žáků a starších miniházenkářů získal na turnaji v Brně stříbrné medaile
V sobotu 13. ledna se družstvo mladších žáků doplněné o starší miniházenkáře zúčastnilo turnaje pořádaného SKKP Handbal Brno. Turnaj organizovaný pro žáky narozené v roce 2006 byl pro zúčastněné miniházenkáře z ročníků 2007-2008 první zkušeností s velkou házenou. Tréninky našich nejmladších hráčů probíhají po tělocvičnách v Litovli a kvůli velké časové vytíženosti sportovní haly nemají možnost přípravy na velkém hřišti.

Prvním naším soupeřem byl celek HCB Olomouc. Utkání přineslo pěknou a rychlou házenou. Družstvo Olomouce si na začátku utkání vypracovalo dvougólový náskok a ten si drželo po celý zápas. V poslední minutě se však našim hráčům podařilo snížit na rozdíl jedné branky a poslední devítka nařízená po skončení řádné hrací doby jim poskytla příležitost k vyrovnání. Závěrečná střela zápasu bohužel skončila na tyči a naši hráči prohráli 11:12. Tým Olomouce se později stal celkovým vítězem turnaje.

Druhým soupeřem byl celek DHK Litovel. V tomto utkání se našim hráčům vůbec nepovedl první poločas. Přístup kluků byl poněkud vlažný, možná se trochu zalekli větších holek. V útoku se nám vůbec nevedlo a soupeř nás trestal z rychlých protiútoků. Po poločase naši házenkáři prohrávali o osm branek. Po důrazné promluvě o přestávce se naše hra značně zrychlila a zkvalitnila. Ovoce začala přinášet také naordinovaná aktivní obrana. Výsledkem bylo naše vítězství 18:17 zařízené vítězným gólem vstřeleným v poslední sekundě zápasu.

Obrázek
Litovelští žáci na turnaji v Brně.


Dále nás čekal tým Centrum Haná. V zápase se našim klukům dařila hra jako ve druhém poločase předešlého zápasu. Aktivní obrana a slušný pohyb v útoku je tak dovedl k poklidnému vítězství 17:11.

V posledním utkání se naši házenkáři utkali s domácím týmem z Brna. Jednalo se o přímí souboj o druhé místo v turnaji. Dařilo nám v obraně i v útoku. Bylo vidět, že se naši kluci začínají sehrávat a stále více si věří. Trenérům dělala radost aktivní hra a neustálá snaha o ohrožení branky soupeře. Zápas skončil výhrou Litovle 15:12 a následně propukla velká radost ze zisku druhého místa na turnaji.

Všichni hráči si zaslouží pochvalu za přístup a snahu během turnaje. Brankáři Oliver Doležal a Franta Parlagi dokázali kluky v pravý okamžik podržet a vytáhnout kvalitní zákrok. V poli se dobrým výkonem prezentovali Adam Zifčák a Vašek Najer. Oběma se svou aktivní hrou podařilo strnout ke kvalitnímu výkonu i ostatní.

Doufáme, že kluci neusnou na vavřínech a budou dále tvrdě a poctivě pracovat na trénincích.

Sestava a branky:
Oliver Doležal, František Parlagi, Urban Martin 1, Číhal Matěj 1, Vydra Pavel 9, Kolečář Michal, Valouch Martin 4, Pospíšil Vít 2, Satora Matěj 1, Zifčák Adam 19, Václav Najer 19, Pravda Luboš, Stejskal Štépán 1, Vašíček Tomáš 2, Čunderle Martin

Všem klukům by za turnaj chtěli poděkovat trenéři Martin Zifčák a Jiří Klanica.
18.1.2018 | Michal Baránek | Přečteno: 2084x

Facebook