Starší miniházenkáři přivezli stříbrné medaile z BoBo Cupu ve Velké Bystřici


Starší miniházenkáři přivezli stříbrné medaile z BoBo Cupu ve Velké Bystřici
O víkendu 24. a 25. února jsme startovali  na turnaji s názvem BOBO CUP ve Velké Bystřici. Sehráli jsme celkem 8 utkání, a to v sobotu 5 a v neděli 3 utkání. Všechny utkání se hrála 2 x 8 minut, ve formátu 4+1. My jsme hráli první polovinu osobní obranu a druhou půlku zataženou obranu, abychom si vyzkoušeli na pozdější hru v šesti hráčích.

První utkání jsme odehráli díky oslabenému mužstvu z TJ Sokol Prostějov celkem v pohodě a přestříleli jsme soupeře o 11 branek a to s výsledkem 17:6.  Další utkání s týmem SK Žeravice bylo v první polovině dramatičtější, ale v druhém poločase jsme zahráli skvělou obranu a nakonec jsme vyhráli 17:8.

Třetí utkání jsme odehráli s domácím týmem Velké Bystřice A, kde jsme očekávali již tradiční boj, ale s překvapením jsme opět odehráli výborný druhý poločas a zvítězili jsme rozdílem 6 branek, a to 16:10. Tato tři utkání jsme odehráli v dopolední části a poté jsme odcházeli na oběd.

Po obědové pauze, která trvala 2 hodinky, jsme vstoupili opět do turnaje, a to utkání proti opět domácím a to výběru B. Domácí proti nám hráli po celou dobu zápasu výbornou zataženou obranu, tak nám trochu dělalo problémy se v první poločase prosazovat střelecky, ale drama vrcholilo, až na konci druhého poločasu, kde jsme využili pár rychlých přechodů do útoku a nakonec jsme se radovali s výsledkem 12:10 pro naše hráče.

Závěrečným utkání dne, které jsme měli až po více jak dvou hodinách, a na klucích byla vidět únava, jsme odehráli asi s nejtěžším soupeřem Sokol Telnice. Po úporném boji, kde soupeř měl viditelně lepší osobní obranu a prosazování v útočných činnostech měl také lepší, a již od prvního poločasu soupeř vedl velkým rozdílem. V druhém poločase jsme odehráli výborně zataženou obranu, ale již to nestačilo na zvrat výsledku a prohráli jsme 16:21.

Obrázek


V neděli jsme odehráli další tři utkání, která pro náš tým byla více či méně trochou povinností.  V pořadí týmy HK Ivančice (21:8), SK Kuřim (20:10) a Cement Hranice (20:11), jsme jednoznačně od prvních minut dominovali a 6 bodů za nedělní dopoledne bylo připsáno na náš účet.  

Celkově turnaj hodnotíme jako velmi povedený, nejen za 2. místo v turnaji, ale že všechny povinnosti, které měli kluci plnit, byly odvedeny s maximálním úsilím, ale je pořád na čem pracovat, hlavně osobní obrana, a to získávání míče při osobní obraně a střelba nebyla u některých úplně stoprocentní.

Pochvalu si zaslouží jak Františka v bráně, který několika skvělými zákroky hájil svou branku, ale i ostatní kluky v obraně, hlavně v té zasunuté, za obětavost a bojovnost.

Sestava: František Parlagi – Matěj Číhal, Martin Čunderle, Tomáš Vašíček, Vojta Látal, Martin Valouch, Adam Zatloukal, Luba Pravda, Pavel Vydra.

Poděkování klukům, rodičům a klubu.

Trenéři Jiří Klanica a Martin Zifčák
6.3.2018 | admin | Přečteno: 1560x

Facebook