1. liga mužů: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel 24:29 (11:18)


1. liga mužů: Házená Velká Bystřice – Tatran Litovel 24:29 (11:18)
Hanácké derby v první lize házenkářů ovládl favorit. Tatran Litovel zvítězil ve Velké Bystřici 29:24 a znovu se přiblížil návratu do extraligy.

Litovelští házenkáři se dvěma dorostenci v sestavě se už v prvním poločase dokázali vypořádat se soupeřem, ale i se specifickým prostředím velkobystřické haly, ze kterého měl trenér Ivo Vávra největší obavy. "Prvních dvacet minut bylo po herní stránce dobrých. Pak se do naší hry částečně vloudily nepřesnosti a částečně se projevilo také uspokojení z vedení," řekl k první půli litovelský trenér.

Tatran odcházel do šatny s vedením 18:11 v kapse. "Druhý poločas je pro mě opravdu zklamáním. Když na nás soupeř zkusí něco jiného, tak se toho zalekneme. Byli jsme místy takoví opaření. Body dobré a ve hře se budeme neustále posouvat dál a dál," konstatoval kouč Vávra.
Obrázek
Honza Šmíd prochází tvrdou obranou Velké Bystřice. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Domácí bojovali do poslední minuty a odmítli padnout dvouciferným rozdílem - po prohře o pět branek odcházeli se vztyčenou hlavou. "Zápas jsme nezabalili a mohu tedy být vzhledem k okolnostem spokojen. Litovel měla silnější mančaft, nám někteří hráči bohužel chyběli z důvodu startu v extralize. Neměl jsem dostatečný počet hráčů na rotaci, která by byla na úrovni Litovle. Když soupeř prostřídal, tak nás už přehrával," zhodnotil utkání trenér domácího celku Tomáš Černíček.

Litovel zůstává první s dvoubodovým náskokem před Chodovem. "Jsme tam, kde jsme chtěli být a doufám, že to dotáhneme do konce," dodal trenér Vávra.

Sestavy a branky:
Házená Velká Bystřice: Vydra - Wolf 3, Mráz 2, Prošvic 6/1, Čelovský, Strádal 2, Schneider, Tkadleček 3, Kubis 7/3, Machynek, Pörsök, D. Číhal, Mézl 1
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Schmalz 4, J. Číhal 1, Hanák 2, Šuba 4, Šmíd 7, Havlíček, Štencl 1, Piwko 4, Macek 1, Barabáš 3, Vincour 1,   Kuchař 1
28.4.2018 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1121x

Facebook