1. liga mužů: Tatran Litovel – HC Zlín 34:23 (16:9)


1. liga mužů: Tatran Litovel – HC Zlín 34:23 (16:9)
Předposlední domácí zápas zvládli a po přesvědčivé výhře nad Zlínem jsou už jen krůček od triumfu v první házenkářské lize. Tatran Litovel si chce definitivní jistotu zajistit už v sobotním zápase.

Hanáci se v závěru sezony vracejí do herní pohody. Ve víkendovém zápase to odnesl soupeř ze Zlína, který sice do Litovle dorazil s bilancí čtyř výher v řadě, odjížděl ale s vysokou porážkou o jedenáct branek.

"Byli jsme na utkání dobře připraveni a zaskočili jsme zlínské mladíky ihned od počátku nátlakovou obranou. Donutili jsme je k chybám a z rychlých brejků pak trestali, čímž jsme si vytvořili uklidňující náskok," pochvaloval si trenér Ivo Vávra.

Obrázek
Hráči Tatranu brání střele zlínského Michala Kovaříka. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Jedenácti brankami se blýskl novopečený otec Jakub Schmalz, kterému se v noci před utkáním narodila dcerka. Dobrý pocit z utkání ale Tatranu v závěru bohužel pokazilo zranění Davida Barabáše.

Litovel nadále drží na čele tabulky první ligy náskok před druhým Chodovem a po sobotním zápase si už může s předstihem zajistit celkový triumf. "Výhrou jsme se přiblížili na jediný bodík k vítězství v soutěži. Čekají nás poslední dva duely a doufám, že to zvládneme už na půdě Dvora Králové, který však na domácí palubovce dokáže být nepříjemný a nevyzpytatelný," dodal kouč Vávra.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Schmalz 11/5, Kuchař 1, Barabáš 1, Číhal 4, Hanák 1, Šuba 1, Šmíd 3, Havlíček 2/1, Štencl, Piwko 6, Macek 1, Vincour 3. Trenér: Ivo Vávra.
HC Zlín: Hrdina, Vaškovič, Šidlík - Paululik 5/2, Šáš 4, Kolařík D. 4, Kolařík M. 2, Vavrys 2/2, Buček 1, Bazel 1,Balun 1, Fabík 1, Zaoral 1, Brhel 1.    

Rozhodčí: Friedel - Kučerka
Branky ze 7m hodů: 6 - 4
Vyloučení: 5 - 4
Diváci: 183
2.5.2018 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 761x

Facebook