Litovel již po šesté hostila turnaj nejmenších házenkářů


Litovel již po šesté hostila turnaj nejmenších házenkářů
Před startem nové sezóny se ještě ohlédneme za několika událostmi, které hýbaly litovelskou házenou zkraje léta. O víkendu 8. - 10. června, kdy Litovel žila festivalem Hanácké Benátky, se město stalo také centrem miniházené v Česku. Oddíl házené Tatranu Litovel pořádal již 6. ročník turnaje Litovel Minicup.

V pátek po poledni se na Hanou sjelo celkem 24 týmů z celé republiky. Ve dvou věkových kategoriích  od 6 do 10 let pak během třech dnů každý tým odehrál 11 utkání miniházené systémem 4+1 (4 hráči v poli a brankář) na zmenšeném hřišti.

Jako v předchozích ročnících se zápasy hrály souběžně v hale ZŠ Vítězná a na venkovním hřišti na Sokolovně a obě sportoviště se po celý víkend jen hemžila mladými hráčkami a hráči a také množstvím příznivců, kteří své týmy přijeli podpořit nejen z okolí ale i z Prahy a středních Čech nebo z jižní Moravy. Všichni mohli být nadšeni nejen z výborné sportovní atmosféry a zajištění turnaje, ale především z hezkých házenkářských výkonů dětí na hřišti.

Obrázek


No a jak to dopadlo? V mladší kategorii byli neúspěšnější házenkáři z Velké Bystřice před Kostelcem na Hané a Náchodem. Domácí Tatran skončil na 9. místě. Ve starší kategorii zvítězil celek Sokola Telnice před Duklou Praha a Chodovem. Litovelští házenkáři obsadili po loňském triumfu také výborné 4. místo.

"Myslím, že letošní turnaj se opět vydařil. Viděli jsme spoustu šikovných hráčů, což je pochvala pro ně samé i pro jejich trenéry. Vyšlo nám i počasí a poděkování patří také všem, kteří turnaj zajišťovali organizačně, a našim sponzorům," hodnotil po třídenním maratonu již znatelně vyčerpaný ředitel turnaje Martin Zifčák, jenž sám má na turnaji lví podíl. "Oceňuji především práci všech, kteří se věnují dětem, protože to je základ toho, aby děti dělali něco prospěšného a neseděli jen u počítače. A všem hráčům gratuluji a věřím, že jste tady získali nové sportovní zkušenosti a nové přátele," uvedl na slavnostním zakončení starosta města Litovel Ing. Zdeněk Potužák.

Obrázek


Litovel Minicup Litovel 2018 podpořili: Město Litovel, Metal Trade Comax, Jungheinrich, IDS Olomouc, SEV Litovel, Hudy sport Olomouc, Olomoucký krajský svaz házené, Pro-sport Olomouc, Auto Klanica, Unex Uničov, Pivovar Litovel, Navrátil Photography.

Více fotografií, videa a informací na http://minicup.tatranlitovel.cz.

6.7.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 721x

Facebook

Partneři: