Odchovanci litovelské házené získali s Karvinou mistrovský titul


Odchovanci litovelské házené získali s Karvinou mistrovský titul
Matěj Nantl a Miroslav Nedoma získali v květnu v dresu HBC Karviná mistrovský titul v extralize. Karvinský klub před sezónou výrazně posiloval a vyhlásil boj o medaile. To, že z toho byl rovnou mistrovský titul bylo víceméně překvapením.

Mirek Nedoma je vlastně odchovancem házené v Senici na Hané, ale od dorostu působil v Tatranu Litovel. V červnu mu také v Senici při tradičním přátelském utkání s německým Radeburgem připravili hezké uvítání: "Bylo to překvapení, vyhlásili mě, přinesl jsem medaili a byl jsem za hvězdu," usmál se skromně Mirek Nedoma.  

Oba hráči byli pro Karvinou skutečnými posilami. Mirek Nedoma nastřílel v sezóně 136 branek (9. nejlepší střelec soutěže), Matěj Nantl sice jen branek 8, ale byl využíván hlavně do obrany. Díky možnosti trénoval 8x týdně se Matěj usídlil v juniorské reprezentaci.

Obrázek


Oběma hráčům gratulujeme a přejeme jim mnoho úspěchů v jejich další kariéře. Zajímavý souboj proti mateřskému klubu přijde již v září. Souboj Litovle s Karvinou v extralize je v plánu 22. září v 17 hodin ve třetím kole.
8.7.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1072x

Facebook

Partneři: