Muži zakončili fyzickou část letní přípravy soustředěním v Beskydech


Muži zakončili fyzickou část letní přípravy soustředěním v Beskydech
Již celé dva týdny se družstvo mužů pod vedením trenéra Ivo Vávry a včetně nových hráčů připravuje na novou sezónu v Extralize.
Tatran je sice postupujícím celkem, ale v Extralize nováčkem není. O to bude mít těžší pozici potvrdit, že do nejvyšší soutěže patří.

Muži začali trénovat v domácích podmínkách 23. července a to především nabírání fyzické kondice - vytrvalosti, síly, odrazu, výbušnosti, obratnosti ... Dvou týdenní blok zakončili čtyřdenním soustředěním v Trojanovicích v Beskydech.

Osa družstva zůstává po loňské vítězné sezóně v 1. lize víceméně beze změn. Znatelné bude ovšem ukončení kariéry Kuby Schmalze, ale jeho start v případě nutnosti není vyloučen. Potvrzen je avizovaný přestup Miroslava Nedomy do Karviné, se kterou již loni získal společně s Matějem Nantlem mistrovský titul. Ani Nantl se v nové sezóně v dresu Tatranu neobjeví, hostování ve stejné soutěži není povoleno. Celou sezónu bude absentovat David Barabáš, který v červenci absolvoval operací kolene. Operace ramene zase čeká Petra Jindru. Jiří Kráčmar bude bydlet a působit v Ostravě.  

Obrázek Obrázek
Luděk Fabián a Jan Hrachový. Více foto z prvních tréninků ve fotogalerii.


Vedení klubu společně s trenérem Vávrou však připravilo také doplnění kádru o nové hráče. Nejznámějším jménem je Luděk Fabián - zkušený brankář, který v předchozích sezónách působil v Šaľe na Slovensku. Levou spojku vyztuží náchodský střelec Jan Hrachový. Dále se manažeři soustředili na mladé hráče s velkým potenciálem. Těmi jsou Dominik Tkadleček a Tomáš Prošvic, kteří loni táhli prvoligový celek Velké Bystřice, ostravský František Geist a navrátilec Tomáš Kršek. Z nových tváří se v přípravném období objeví ještě Radek Hejný (Šumperk/Olomouc) a Samid Mekič (Nové Veselí). Do připravy se zapojil celý širší kádr včetně řady dorostenců.

Na soustředění v krásném prostředí v Trojanovicích v Beskydech hráči absolvovali celkem 7 tréninkových jednotek včetně dvou cyklovýjezdů po beskydských kopcích - z Trojanovic na Pustevny (1040 m n.m., nastoupáno 500 m) a zpět a údolím Čeladenky přes sedlo Lhotská (835 m n.m.) do Mezivodí a zpět (nastoupáno 1300 m).    

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Momentky ze soustředění v Beskydech. Více foto ze soustředění ve fotogalerii.


Během zbytku přípravu absolvuje tým také řadu herních zkoušek. Potvrzeno je utkání v Považské Bystrici, domácí turnaj O pohár města Litovle (25.-26. srpna - Litovel, Bratislava, Kopřivnice, Strakonice) a turnaj v Maloměřicích (18. srpna). Start sezóny proběhne již za měsíc - v sobotu 8. září v 17 hodin v na domácí palubovce proti HC ROBE Zubří.
6.8.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 2348x

Facebook