Mladší žáci se zúčastnili turnaje v Lovosicích


Mladší žáci se zúčastnili turnaje v Lovosicích
V pátek 7. září vyrazilo družstvo mladších žáků Tatranu Litovel na svůj první letošní turnaj s názvem „Házenkářský festival Lovosice“. Na turnaji jsme potkali soupeře, na které nenarazíme v dlouhodobé soutěži.

Po příjezdu do Lovosic, kam jsme vyráželi vlakem v čase 6:19 z Červenky, nás přivítalo deštivé počasí. Na místo konání turnaje jsme dorazili po 10 hodině, na první utkání jsme si ale museli počkat až do 13 hodin. V základní části nás čekali 3 celky. Hrací čas zápasů byl 2x12,5 minuty.

Prvním naším soupeřem byl celek Dukly Praha 2. Soupeř byl po všech stránkách kvalitnější a ve všem nás přehrával. Na výkonu našich hráčů se pravděpodobně projevila náročná cesta a z ní vyplývající únava. Dukla nás porazila vysokým skóre 14:5. Poté následovalo ubytování ve škole a návštěva bohatého doprovodného programu.

V sobotu ráno nás čekala další dvě utkání základní skupiny. První z nich jsme odehráli už v 8 hodin ráno proti týmu Rokycan. Na naších klucích byla vidět nervozita a mírná nesoustředěnost, ale nakonec díky bojovnému duchu a zákrokům brankářů jsme tým z Rokycan porazili 11:8.

Druhé utkání s Mladou Boleslaví jsme jasně ovládli 21:1, přesto jsme museli kluky po prvním poločase motivovat k lepšímu výkonu, jelikož z druhých míst tabulek, postupovali pouze 4 ze 6 skupin do nadstavbové skupiny o postup mezi nejlepších 8 týmů. Kaňkou na tomto zápase bylo zranění Františka Parlagiho. V souboji o míč si poranil prst a tak ho čekala cesta do nemocnice v Litoměřicích. Tam se bohužel zranění ukázalo vážnější než původně vypadalo. Franta musel na operaci a noc strávil v nemocnici.

V nadstavbě jsme narazili na celek Dukly Praha 1. Obrana nám fungovala velmi dobře, ale bohužel nás zradila střelba. Utkání jsme prohráli 10:6 a dostali jsme se do skupiny o 9-16 místo. Kluci si tento zápas zahráli na hřišti, kde se již ten samý večer hrál extraligový zápas mezi domácím celkem a Duklou Praha. Toto utkání jsme měli možnost navštívit a náležitě si ho užít.

V dalším sobotním vyřazovacím utkání nás čekal tým z Děčína. Se soupeřem jsme se drželi do poloviny druhého poločasu, ale nakonec jsme těsně prohráli 14:12. V tomto utkání nás přestřílel hráč soupeře na levé spojce, který byl na hřišti největší a také se nám vůbec dařila obrana soupeřova levého křídla.

V prvním nedělním zápase nás čekal domácí tým Lovosic 2. V tomto utkání jsme předvedli velmi dobrý a disciplinovaný výkon. Hodně nás podrželi brankáři, dařila se střelba, a proto jsme zvítězili 14:8. Za tento zápas jsme si vysloužili také pochvalu na internetových stránkách Lovosic. Citace ze stránek: https://www.hazenalovosice.cz/2018/09/mladsi-zaci-vitezem-hazenkarskeho-festivalu-2/ „Proti fyzicky zdatnějšímu soupeři drželi domácí dlouho krok, ale v závěru už došly síly.“

Poté nás čekal poslední zápas o 13. místo, kde jsme narazili na celek Stupavy ze Slovenska. Ta již byla nad naše síly a i přes veškerou snahu jsme prohráli vysoko 14:7.

Na turnaji jsme nakonec obsadili konečné 14. místo. Turnaj hodnotíme pozitivně, jelikož jsme hráli také s novými hráči, kteří se snažili ze všech sil. Obrana, které jsme se hodně věnovali v posledním týdnu prázdnin během soustředění fungovala podle našich představ, i když je pořád co zlepšovat. Naopak v útoku jsme viděli mezery, na kterých budeme postupně dále pracovat. Děkujeme jak rodičům kluků, tak i klubu, že nám byla umožněna účast na tomto turnaji.

Sestava a branky:
Doležal, Satora - Najer 34, Zífčák 25, Švancer, Hájíček 1, Vydra 2, Stejskal 3, Valouch 3, Vašíček 7, Čunderle 1, Parlagi 2

Trenéři:
Martin Zifčák, Jiří Klanica
13.9.2018 | Michal Baránek | Přečteno: 884x

Facebook