Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – HCB Karviná 20:32 (10:16)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – HCB Karviná 20:32 (10:16)
Házenkáři Tatranu Litovel podlehli ve 3. kole letošní Strabag Rail Extraligy mistrovskému celku z Karviné. Ten byl v utkání ve všech ohledech lepší a zaslouženě si odváží 2 body. Hanáci si tak první body budou muset vybojovat nejdřive v dalším zápase v Lovosicích.

Prestižní souboj pro řadu hráčů z obou celků vyzněl jednoznačně pro Karvinou. Litovelští odchovanci v dresu Karviné Mirek Nedoma a Matěj Nantl nastříleli domácím 5, respektive 2 branky, i přesto je férové litovelské publikum před i během utkání přijalo velmi dobře. Také karvinští odchovanci Luděk Piwko a Jan Juráš se předvedli proti mateřskému celku na výbornou.

Karviná se hned v úvodních minutách ujala vedení o 4 branky. Precizní hrou v útoku vytvářela pozice především pro reprezentanta Dominika Soláka, který už v prvních 30 minutách vstřelil 6 branek. Na straně Hanáku dostala první příležitost ke hře nová posila Samid Mekić, ale dvoumetrovou spojku si karvinští obránci spolu s brankářem Marjanovičem víceméně pohlídali. Litovel se tak i díky absenci zraněného Šmída více než zdálky dokázala prosazovat z proskoků a tím často získávala sedmičky. Ty zatím v letošní sezóně suverénně proměňuje Luděk Piwko a v tomto utkání jich nasázel všem třem karvinským brankářům celkem osm.

Obrázek
Marek Vincour zaznamenal první extraligové branky a byl nejlepším hráčem domácích.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Karviná kontrolovala průběh utkání po celou dobu a šňůrou 6 branek v řadě po chybách domácích zvyšovala 5 minut do konce utkání už na rozdíl 13 branek, v této části hry vynikal střelecky karvinský pivot Jan Užek. Čest litovelských střelců kromě sedmičkáře Piwka nejvíce podržel ten nejmladší – ještě dorostenec Marek Vincour zahrál výborné utkání, které korunoval 4 brankami.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "V utkání jsme viděli reálný poměr kvality házené obou celků. Soupeř disponuje na každém postu zkušenějším hráčem, než my. My se zatím letos trápíme, máme těžký los, v prvních čtyřech kolech máme všechny tři loňské medailisty. Přesto jsme dnes svým výkonem nedělali soupeři žádné problémy. Nebyl jsem spokojený s morálkou hráčů na hřišti, dodržováním pokynů trenéra. Bez toho se nemůžeme ze současné pozice nikam posunout. Můžeme kvalitnějšího soupeře porazit, ale rozhodně ne pravidelně. Dokážeme držet kvalitu a taktiku 5 minut a pak se to rozsype. Nedaří se nám hlavně hra spojek. Jedinou výjimkou byl ale dnes mladý Marek Vincour, který hrál přesně podle mých pokynů, bojoval a byl jednoznačně naším nejlepším hráčem."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: "Jeli jsme k nováčkovi do Litovle pro plný bodový zisk, přesto jsme se poctivě připravovali, protože také domácí se jistě takticky na nás připravovali a motivace řady hráčů byla velká. Chtěli jsme stále vést o 3 – 4 branky a to se nám povedlo. Litovel jsme nenechali ani jednou se přiblížit na menší rozdíl a v druhém poločase jsme to dokázali ještě výrazněji navýšit a dohrát v klidu. Získali jsme dva body a i projev týmu byl už o kus více podle mých představ, ovšem v přípravě jsme hráli ještě lépe."

Další utkání odehraje tým Tatranu Litovel v sobotu 29. září v 17:00 v Lovosicích. Na domácí palubovce přivítá 6. října v tradičních 17 hodin celek HBC Jičin.

Nejlepší střelci: Solák 9, Užek Jan 7, Monzka 4/1 – Piwko 8/8, Vincour 4, Macek 2. 4.
Rozhodčí: Frieser, Kavulič
Sedmimetrové hody: 8/8 – 2/1
Vyloučení: 4 – 7 (ČK Nantl pro 3x 2 min)
Diváci: 284

Reportáže z utkání 3. kola Strabag Rail Extraligy:
  •  http://www.extraligahazene.cz/novinky/1043-lovci-prekvapive-padli-v-hranicich-karvina-rozstrilela-litovel/
  •  http://www.extraligahazene.cz/novinky/1039-v-televiznim-zapase-dukla-brala-dva-body-v-jicine/
  •  http://www.extraligahazene.cz/novinky/1045-plzen-na-zaver-tretiho-kola-nedala-sanci-frydku-mistku/
23.9.2018 | admin | Přečteno: 1575x

Facebook

Partneři: