O minulém víkendu začaly také všechny mládežnické soutěže


O minulém víkendu začaly také všechny mládežnické soutěže
O víkendu 22.-23. září začala soutěžná část sezóny pro všech 6 mládežnických družstev Tatranu Litovel. V sobotu se na domácí půdě představili miniházenáři a dorostenci. Žákovská družstva startovala v neděli ve Velké Bystřici.

Jako první odstartovaly házenkářskou sobotu v Litovli dva turnaje miniházené. Většina hráčů mladší miniházené startovala na soutěžním turnaji vůbec poprvé, vždyť většina hráčů se házené věnuje teprve od začátku školního roku. Za pěkného počasí a řady rodičů v hledišti jsme na venkovním hřišti u Sokolovny přivítaly celky Zory Olomouc a Kostelce na Hané, domácí Tatran sestavil rovnou 2 družstva. Na závěr turnaje si všechny děti zasoutěžili ještě v dovednostních disciplínách a obdrželi sladkou odměnu.
Obrázek
Celek mladší miniházené Tatranu Litovel 2018/19. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Také starší miniházená pořádala hned v prvním kole domácí turnaj. Vzhledem k omluvě družstva DHK Litovel startovala 2 družstva Kostelce na Hané a také 2 družstva domácího Tatranu. Naši kluci sice hráli bez střídání, ale zvládli to. Na všech hráčích bylo vidět velké nadšení pro hru a to i díky podpoře rodičů a kamarádů v hledišti. Všichni si proto zasloužili drobnou odměnu od pořadatelů.

Obrázek
Jan Sedláček střílí na branku Kostelce na Hané. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


V předzápasech extraligového utkání Litovel - Karviná se poprvé představili v nové sezóně také mladší i starší dorostenci a oba týmy dokázali zvítězit.

Mladší dorost: Tatran Litovel - HK Bystřice p.H. 25:21 (15:12)
Sestava a branky: Dvorský - Coufal 5/1, Spurný 5, Dubový 4/1, Kubáček 3, Růžička 3, Stejskal 3/2, Ján 1, Matuškovič 1, Maitner.

Obrázek
Ondřej Růžička se probíjí obranou Bystřice pod Hostýnem. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Starší dorost: Tatran Litovel - Sokol Újezd u Brna 46:25 (25:14)
Sestava a branky: Dvorský, Pekař - Havlík 8, Protivánek 8, Coufal 6, Čikl 6/1, Spurný 6/1, Valouch 4, Vincour 3, Faltýnek 2, Knápek 2, Micka 1.

Obrázek
Vojta Valouch dává jeden ze svých 4 gólů do branky Újezdu u Brna. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


První soutěžní víkend zakončili žákovská družstva ve Velké Bystřici. Většina mladších žáků startovala poprvé v soutěžním utkání na velkém hřišti a i přes marodku zvládli utkání dobře. Také řada starších žáků přešla před sezónou do vyšší kategorie a budou ještě sbírat zkušenosti. K vítězství tak velkou měrou pomohl Sebastián Ján, který startuje již také za mladší dorost.    

Mladší žáci: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 21:16 (11:6)
Sestava a branky: Hajíček 4, Valouch 4/2, Zifčák 4, Vašíček 2, Čunderle 1, Vydra 1, Doležal, Satora, Stejskal, Švancer.

Starší žáci: Házená Velká Bystřice - Tatran Litovel 20:22 (10:13)
Sestava a branky: Ján 12, Gallas 5/1, Kalousek 2, Bartoň 1, Pavlík 1, Zemánek 1, Heibel, Klanica, Maitner, Matečka, Molnár, Ryzí, Válek.
30.9.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1617x

Facebook

Partneři: