Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – HBC Ronal Jičín 21:27 (9:17)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – HBC Ronal Jičín 21:27 (9:17)
Ani na pátý pokus nedokázali házenkáři Tatranu Litovel zabodovat. Nováček extraligy k tomu přitom měl solidní příležitost, když hostil tým Jičína. Naděje sa však začaly rozplývat ještě před pauzou.

Jičín přijel do Litovle bez své opory Ondřeje Šulce, přesto potvrdil roli favorita. Již ve 12. minutě domácí prohrávali o 4 branky. Hosté si dokázali svou hrou vynucovat fauly nabuzených domácích, kteří pak často hráli v oslabení a jičínští tak až do poločasu postupně navýšili skóre až na rozdíl 8 branek.

Druhý poločas ale přinesl jiný obraz hry. Za začátku ještě hosté navýšili na desetibrankový rozdíl, pak ale domácí trenér Vávra naordinoval agresivnější obranu a přineslo to své ovoce. Jičín začal dělat chyby a Litovel začala postupně stahovat. Jenže na méně než na 5 branek jim hosté přiblížit se nedovolili. Jičín v závěru utkání ještě pojistil vedení a odvezl si oba body za výhru 27:21.  

Obrázek
Tomáš Prošvic v utkání skóroval dvakrát, litoveláci vyhráli druhý poločas o 2 branky, přesto to na vítězství zdaleka nestačilo.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Trenér Tatranu Litovel Ivo Vávra:  "Nevím moc co říct. Naše hra nadále odpovídá procesu přípravy a stavu našeho družstva. Kromě jiného nám chybí zkušenosti. Chtěli jsme hrát vysunutou obranu od začátku, ale nestihli jsme ji dostatečně natrénovat. Opět jsme doplatili na naše technické chyby, hlavně tím nás Jičín přehrál. K tomu máme nízkou produktivitu v útoku, dobré šance často zahazujeme. Ale věřil jsem, že když se pokusíme něco změnit, může to zabrat. Zkusili jsme obranu 1:2:3, pak ještě vysunutější. Podařilo se stáhnout skóre až na 5 branek, ale víc to nešlo."

Trenér HBC Ronal Jičín Aleš Babák: "Měli jsme obavy, teprve od včera víme, že nebude startovat Ondra Šulc, ale první poločas jsme sehráli podle našich představ, výborně pracovala obrana, byla agresivní, ve formě se ukázal brankář Veverka. A tím se nám podařilo odskočit na výraznější rozdíl. Ačkoliv jsme upozorňovali v poločase, že nemáme vyhráno a domácí ještě nejsou bez šancí. A to se potvrdilo, zaktivnili obranu, která nám dělala problémy, dopustili jsme se řady školáckých chyb a s druhou půlkou rozhodně spokojeni nejsme. Kdybychom neměli nahráno, tak to mohlo být ještě drama."

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Fabián, Juráš - Šmíd 4, Piwko 3/1, Geist 2, Hanák 2, Kuchař 2, Prošvic 2, Vincour 2, Macek 1, Mekić 1, Štencl 1, Tkadleček 1, Číhal, Havlíček,  Kršek.
HBC Ronal Jičín: Veverka, Machalický - Horut 5/5, Hlava 4, Krahulec 4, Kostelecký 4, Kolc 3, Dolejší 2, Miľko 2, Kovařík 1, Drbohlav J. 1, Groh 1, Bareš, Bíšek, Drbohlav Š.  

Rozhodčí: Králíček - Letev
Sedmimetrové hody: 1/1 – 5/5
Vyloučení: 8:5
Diváci: 261
9.10.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1384x

Facebook