Strabag Rail Extraliga: Cement Hranice - Tatran Litovel 30:24 (16:12)


Strabag Rail Extraliga: Cement Hranice - Tatran Litovel 30:24 (16:12)
V televizní předehrávce v Hranicích předvedli litovelští házenkáři zlepšený výkon, dlouho drželi se zkušenějšími domácími krok, přesto podlehli rozjetému týmu Cementu o 6 šest branek 24:30.

Naši hráči vstupovali do tohoto utkání sice v pozici outsidera, ale to jim naopak vůbec nesvazovalo ruce. A Hranice chtěli v utkání jednoznačně prodloužit domácí neporazitelnost a potvrdit dobrou formu. Zápas ovšem tak jednoznačný nebyl.

Tatran již od začátku překvapil vysunutou obranou s Havlíčkem na hrotu, která domácím dělala částečně potíže, protože eliminovala především střelce z dálky. Honza Juráš podpořil obranu několika dobrými zákroky a mladý litovelský tým se držel jen v mírné ztrátě za Hranice. Mladíci Tkadleček a Prošvic sehraní z předchozího působení ve Velké Bystřici si před kamerami dokonce dovolili úspěšnou nahazovačku nad brankoviště, vídanou spíše v exhibicích a na písku.

Hranice těžili v obraně z vysokého středního bloku a nutili Hanáky hrát často do pasivity a střílet z křídel. Po deseti minutách se rozchytal také domácí nestor v bráně Kučerka, když kryl několik pokusů především právě z křídel a dokázal také odčarovat Piwkovo sedmičkové kouzlo, když mu jako první v sezóně jednu sedmičku chytil.

Obrázek
dorostenec Marek Vincour si v Hranicích připsal další extraligový gól. Foto: Pavel štepánek. Více foto ve fotogalerii.


Litovel se také nevyhnula nevynuceným chybám a z brejků to trestala hranická křídla. Jenže i domácí dělali chyby a také faulovali. Když v oslabení hráli bez brankáře, využil Honza Juráš jejich ztráty v útoku a jako brankář si připsal první gól přes celé hřiště v sezóně. Ve 20. minutě Luděk Piwko srovnal na 9:9 a hranický kouč Libor Hrabal si vyžádal oddechový čas. A ten se mu vyplatil. Hranice si do konce poločasu dokázaly vytvořil čtyřbrankový náskok, který se ukázal již jako rozhodující.

Po přestávce Litovel ještě více vytáhla obranu se snahou eliminovat střelce Hranic a donutit je k chybám. Dokázali získávat míče a těžili z toho snadné góly Tkadleček a Štencl z brejků. Jenže taková otevřená obrana přinesla také řadu faulů a sedmičky suverénně proměňoval hranický Petr Magrla. Svou postavu a sílu využil také Indrák a dokázal se často dostat průnikem až na brankoviště a zakončovat. V rozhodujících momentech navíc domácí opět podržel brankář Kučerka a Hranice si tak dokázaly náskok z prvního poločasu udržet a ještě o 2 branky navýšit.

Ani velká bojovnost hráčů Litovle, paradoxně možná nastartovaná televizními kamerami, tak nepomohla k prvnímu bodovému zisku.  

Obrázek


Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Vyhráli jsme a připisujeme si další dva body. To je ale jediné, s čím můžu být spokojen. Nepředvedli jsme dobrý výkon. Litovel nás překvapila nepříjemnou agresivní obranou, hráli jsme staticky a v obraně jsem cítil lehké podcenění. I díky techniským chybám a neproměněným šancím od Litovle, jsme si i v druhém poločase mohli udržovat lehký náskok. Ten jsme si dokázali podržet až do konce utkání. Jsme rádi za výhru, ale v následujících utkáních musíme podat lepší výkon.“

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Zajížděli jsme do Hranic s velkým respektem z předchozích hranických výsledků na domácí palubovce. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale taky jsme si uvědomovali, že už konečně musíme bodovat. Připravil jsem na Hranické velmi vysunutou obranu, která sice nesla ovoce ale bohužel ji nemáme natolik zapracovanou a vytvořili jsme v systému spoustu chyb. I díky nim, jsme umožnili domácím, aby si vytvořili čtyřbrankové vedení, které náš mladý nezkušený celek už nedokázal dotáhnout. Bralohopřeji domácím k vítězství, ale také musím pochválit i své svěřence za bojovnost a nasazení. Budeme bojovat dále a věřím, že brzy získáme první body. “

Nyní čeká házenkáře reprezentační přestávka, kterou náš tým ovšem využije k intenzivnímu tréninku. Jako zpestření je čeká utkání Českého poháru, k němuž náš tým zavítá 20. října v 16 hodin k soupeři SK Žeravice (hraje se v Přerově).

Sestavy a branky:
Cement Hranice:  Kučerka, Vydra, Klement - Magrla P. 9/7, Indrák 7, Bechný 4, Mičkal 2, Andrš 2, Hub 2, Tůma 1, Mlotek 1, Mičola 1/1, Pernička 1, Menšík, Padalík, Holiš.      

Tatran Litovel: Juráš 1, Navrátil - Tkadleček 4, Piwko 4/2, Štencl 3, Šmíd 3, Prošvic 2, Macek 2, Kuchař 1, Havlíček 1, Kršek 1, Vincour 1, Geist 1, Číhal, Hanák, Protivánek

Rozhodčí: Hájek - Macho
Sedmimetrové hody: 8/9 - 2/3
Vyloučení: 5:5
Diváci: 170
12.10.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1558x

Facebook