Litovelští žáci a dorostenci pokračují v sérii vítězných zápasů


Litovelští žáci a dorostenci pokračují v sérii vítězných zápasů
O víkendu pokračovaly soutěže mladých házenkářů a družstvům Litovle se opět dařilo. Mladší žáci a starší dorostenci se dokonce nachází na prvních místech v průběžných tabulkách.

Turnaj mladší miniházené:

Mladší miniházenkáři sehráli svůj turnaj na hale v Prostějově ve Studentské ulici, kde se utkali s domácími hráči a družstvem Žeravic. Turnaje se zúčastnilo 9 našich hráčů. Soptíka (plyšový talisman) si za svůj výkon odnesl domů Oliver Šuba. Dařilo se též Lukáši Hrabáčkovi, který skvěle bránil, stejně jako Rafovi Nojdíkovi, jenž překvapil svojí rychlostí. Lucka Protivánková, Zdeněk Hlavinka, Skýva Denis a Honza Zajíček ukázali svými upocenými vlásky, že do soutěže dávají všechny svoje síly. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za výkon předvedený na svém prvním „venkovním“ turnaji.

Turnaj starší miniházené:

Již třetí letošní turnaj a první mimo Litovel odehrála také starší miniházená tentokrát v Hranicích, kde porovnali v utkáních dovednosti s dvěma celky domácích a Zorou Olomouc. Všem týmům jsme se v dovednostech přinejmenším vyrovnali. Na hráčích je i díky výborné účasti na trénincích vidět postupné zlepšení. Přesto si trenéři odvezli z turnaje řadu poznatků, na čem je potřeba na trenincích zapracovat.

Obrázek


Liga Olomouckého kraje mladších žáků:

Tatran Litovel – HBC Olomouc 1966   28:27 (18:14)

Mladší žáky čekalo domácí utkání proti HBC Olomouc 1966. Dalo se očekávat, že se bude jednat spíše o ofenzívně laděný zápas, protože se potkaly dva nejvíce skórujicí týmy soutěže. Tento předpoklad se také potvrdil. V utkání hraném 2x20 minut padlo 55 gólů. Do utkání jsme nastupovali s respektem, jelikož jsme měli na střídání jen dva hráče do pole. Začalo se povinnou deseti minutovou osobní obranou. V té se nám dařilo, udělali jsme si náskok a první poločas jsme vyhráli 18:14. Také druhý poločas nabídnul ofenzivní podívanou. Stále se nám dařilo udržovat náskok, ale bylo otázkou, zda nám nedojdou síly, jelikož soupeř z Olomouce měl širší lavičku. To se také ukázalo a konec zápasu se změnil v drama. Ale i přes nepromèněnou sedmičku v poslední minutě se nám podařilo vedení uhajit a zvítězit 28:27. Děkujeme rodičům a fanouškům za podporu a klukům ze starších žáků za vydatné bubnovaní.

Obrázek


Sestava a branky Litovle: Doležal, Satora – Najer 12, Zifčák 10/1, Valouch 3, Vašíček 1, Pospíšil 1, Stejskal 1, Vydra, Švancer  

2. liga mladších dorostenců :

Cement Hranice – Tatran Litovel   22:25 (14:11)

O své vítězství v souboji v Hranicích museli hodně zabojovat mladší dorostenci, kteří po prvním poločase prohrávali o tři branky. Naši házenkáři se museli v jeho průběhu vypořádat s několika vyloučeními, chvíli hráli dokonce ve třech hráčích v poli. Největší komplikací ovšem byla přísná červená karta, kterou obdržel Ondra Růžička. Hráči Litovle však ve druhém poločase předvedli vynikající výkon v útoku i obraně a zápas dotáhli k zaslouženému vítězství. Ve vypjatých momentech podržel tým důležitými zákroky brankář Saša Bábek, který vystřídal také dobře chytajícího Tomáše Dvorského.

Sestava a branky Litovle: Dvorský, Bábek – Coufal 6, Spurný 5, Stejskal 5/2, Ján 4, Kubáček 4, Růžička 1, Dubový, Moťka, Gallas, Maitner  

2. liga starších dorostenců :

Cement Hranice – Tatran Litovel   19:25 (9:17)

V Hranicích odehráli svůj druholigový zápas také starší dorostenci. Ti úspěšně navázali na své dosavadní výkony a již v prvním poločase rozhodli o svém dalším přesvědčivém vítězství.  

Sestava a branky Litovle: Pekař, Dvorský – Spurný 7, Protivánek 6/1, Vincour 4, Havlík 3, Coufal 2, Čikl 2, Pospíšil 1, Valouch, Faltýnek, Knápek
16.10.2018 | Michal Baránek | Přečteno: 1476x

Facebook

Partneři: