Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Sokol Nové Veselí 21:29 (10:14)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Sokol Nové Veselí 21:29 (10:14)
Házenkáři Tatranu částečně odčinili středeční debakl s Duklou a v utkání s favorizovaným Novým Veselím předvedli divákům výrazně zlepšený výkon. Přesto si oba body odvezli hosté z Vysočiny.

Utkání začalo s velkým nábojem hned od prvních minut a dominovaly hlavně obrany a brankáři. Domácí dokázali hráče Nového Veselí výborně bránit, dostávali je pod tlak, ale ze získaných míčů trestuhodně neskórovali, když ztroskotávali na brankáři Schamsovi. Toho využili veselští hráči a ujali se mírného vedení. Ještě více odskočili ve 22. minutě, kdy Nové Veselí využilo chyb Litovle v rozehrávce a z brejků navýšilo na 4 branky. Ani po poločase to nebyly žádné brankové hody, oba týmy dobře bránily a tak nutily soupeře často hrát do pasivity. Veselí však tlaku domácí Litovle odolávalo a dokázalo postupně navyšovat, když jej opět několikrát podržel v brance Schams. Bojovné utkání tak nakonec skončilo vítězstvím hostů o 8 branek.  

Obrázek
Tomáš Hanák odehrál dobré utkání v obraně i v útoku. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "Dnes jsme ukázali pro debaklu s Duklou nasazení a bojovnost. Bohužel, opět našimi chybami jsme se připravili o dobrý výsledek. Ze začátku jsme neproměnili jasné šance, později jsme se dotáhli na kontakt... Vzápětí se necháme vyloučit a dvakrát třikrát ztratíme míč. Rozdíl oproti soupeři dnes byl na spojkách, nemáme zdaleka takovou údernost jako Nové Veselí. Oproti startu sezóny jsme trochu promíchali sestavu a pomohlo to. Nebyl to na naše poměry špatný výkon, našimi nejlepšími hráči i střelci jsou ale mladíci, hrají dobře, zlepšují se ale celkově to na body nestačí. Naopak Veselí výborně posílilo a v tom byl dnes rozdíl."

Pavel Hladík, trenér Sokola Nové Veselí: "Měli jsme ze zápasu velký respekt, protože jsme ve středu propadli s Hranicemi. Tyhle zápasy nám nejdou, raději hrajeme s týmy z popředí  tabulky. Dnes jsme ale předvedli koncentrovaný výkon, postupně jsme navyšovali skóre a ceníme si 2 bodů, které si vezeme domů. Pomohli nám i fandové, kteří nás přijeli podpořit, pomohlo nám to a za to jím patří dík."

Sestavy a branky:
Tatran Litovel:Juráš, Navrátil - Tkadleček 5/1, Piwko 4/1, Vincour 4, Šmíd 3, Geist 2, Číhal 1, Hanák 1, Štencl 1, Havlíček, Kršek, Kuchař, Prošvic, Schmalz.

Sokol Nové Veselí: Schams, Studený, Šimovček - Živojinovič 6, Sekulič 5, Kezič 5/2, Štěrba 4/3 Melichar 2, Klusáček 2, Ptáčník 2, Skalický 1, Veselý 1, Štohanzl 1, Bartůněk, Krčál, Najman.

Rozhodčí: Králíček, Letev
Sedmimetrové hody: 2/4 – 5/5
Vyloučení: 2:5
Diváci: 289

Reportáže z utkání 8. kola Strabag Rail Extraligy:
  • http://www.extraligahazene.cz/novinky/1103-jicin-rozdrtil-plzen-lovci-ve-druhem-polocase-pretlacili-frydek-mistek-a-dukla-v-kutnohorskem-azylu-jasne-prehrala-brno/
  • http://www.extraligahazene.cz/novinky/1104-derby-karvina-zubri-vyrazne-ve-prospech-baniku/
4.11.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1042x

Facebook

Partneři: