Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň 21:37 (12:19)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň 21:37 (12:19)
V sobotním utkání přivítali házenkáři Tatranu Litovel celek Plzně, stabilního mistra nebo medailistu Extraligy z posledních let. Dvacet minut drželi se soupeřem krok, ale hosté potvrdili kvalitu i zkuššenosti a ve zbytku utkání našše hráče jednoznačně přehráli.

Hráči Tatranu v sobotu dokázali s favorizovanou Plzní hrát vyrovnaně dvacet minut, ale doplatili na proměňování vyložených ššancí. Několikrát trefili tyčku nebo vedle, zatímco Plzeň byla střelecky úspěšnější a vybudovala si v poločase již sedmibrankový náskok. Po přestávce ještě více zatlačila a domácí Litovel tak musela zkousnout další vysokou porážku. Diváci mohli od obou týmů několikrát vidět zajímavé prvky moderní házené, především hru v sedmi hráčích v útoku bez brankáře.  

Obrázek
Honza Šmíd se proti Plzni prosadil 4 brankami. Foto: Tomáš Navrátil. Více foto ve fotogalerii.


Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Bohužel, ve stávající konstelaci na lepší výkon nemáme. Děláme chyby, nedaří se nám přenést tréninkový proces do utkání. To je asi celý problém. My hrajeme relativně 15 minut ne úplně vyrovnanou partii, ale házenou, za kterou bychom se nemuseli stydět a potom po poločasu to odbouchneme takovým výkonem, který do extraligy nepatří. Pravděpodobně budeme muset posílit, protože v současné sestavě by to bylo náročné. Jsme zdecimovaní zraněními, nemocemi, hrajeme ve 13 lidech, máme spoustu mladíků a na soupeře jako Plzeň to nestačí. Musíme se soustředit na utkání s Brnem. Momentálně děláme stále fatální chyby a v 10 utkáních jsme se tak porazili sami.“

Michal Tonar, trenér Talentu ROBSTAV-M.A.T. Plzeň: „Dvakrát v předchozích zápasech jsem musel hodnotit zápas, kde jsme byli poraženi, takže je rozhodně dneska příjemnější hodnotit zápas, který jsme vyhráli. Jsem rád, žže kluci zvládli celý zápas v podobném tlaku na soupeře a dokázali porazit Litovel takovýmto rozdílem. Nemyslím si, žže tento zápas z naší strany patřil k lehkým nebo žže bychom byli papírově silnější a tohle utkání mělo být nějak lehké. Nebylo.“

Dalšší 2 utkání sehrají hráči Tatranu Litovel na půdě soupeřů. Nejprve 25. listopadu od 17:00 ve Frýdku-Místku a o týden později již začínají odvety utkáním v Zubří. Na domácí palubovce se v klíčovém utkání utkají s Handball KP Brno v sobotu 8. prosince.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Jurᚹ, Pekař - Piwko 9/4, ŠŠmíd 4, Číhal 3, Proššvic 2, ŠŠtencl 1, ŠŠuba 1, Tkadleček 1, Geist, Hanák, Havlíček, Krššek.
Talent Plzeň:  ŠŠmíd 1, Herajt 1 - Stehlík 6/4, Chmelík 5, Vinklehöfer, Douda 5/1, ŠŠindelář 3, ŠŠafránek 3/1, Nejdl 2, ŠŠíra 2, Tonar M. 2, Říha 1/1, Wildt 1, Ivančev, Tonar J.  

Rozhodčí: Valᚹek - Vychodil
Sedmimetrové hody: 7/4 –- 7/7
Vyloučení: 7 (ČK Havlíček) - 5
Diváci: 214

  •  Reportáže z dalších utkání 10. kola: http://www.extraligahazene.cz/novinky/1122-plzen-rozstrilela-litovel-nove-veseli-tesne-pretlacilo-koprivnici/
19.11.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1231x

Facebook

Partneři: