2. liga st. dorostu TJ Sokol Ostrava - TJ Tatran Litovel 30:28 (15:9)


2. liga st. dorostu TJ Sokol Ostrava - TJ Tatran Litovel 30:28 (15:9)
V 17. kole 2. dorostenecké ligy jsme zajížděli na horkou půdu našeho největšího konkurenta v tabulce, do Ostravy.

Náš soupeř byl na 2. místě v tabulce se ztrátou 2 bodů a výhodou vítězství v podzimním zápase v Litovli.

      Zápas byl stejný jako na podzim. V první půlce jsme dokázali udržet nejlepšího střelce Ostravy Štěpánka, ale selhali jsme v útočné fázi. Nepřesnou střelbou z dálky (Pohlmann, Macek, Linduška, Škrabal) jsme rozchytali brankaře domácích, který svými zákroky uklidnil své spoluhráče.
      Smůla nás potkala hned ve 3. minutě za stavu 0:2, kdy si obnovil zranění ramene F. Sléha a zápas pro něj skončil.
      V následujících minutách jsme nedokázali využít výborných zákroků T.Veseckého, který kryl dva 7m hody a 2 náskoky. My jsme vlastními chybami odevzdali míč soupeři (J. Pohlmann, T. Macek), který toho využil ke vstřelení branek a otočil výsledek na 6:2. Náskok si domácí pohlídali do konce poločasu, který vyhráli 15:9. Nás v prvním poločase totálně zradila střelba (J. Pohlmann 8/1, T. Macek 8/3 a P. Linduška 4/1). Ostatní snad neměli ani odvahu vystřelit.

     Druhý poločas se podobal zápasu v Litovli. Kluci na svého soupeře vlétli a skóre začali postupně stahovat. V tu chvíli ukázali rozhodčí, kdo je tu domácí. Za běžné zákroky nás začali vylučovat a pískat sedmičky. V 13. minutě druhého poločasu jsme stáhli skóre na rozdíl jedné branky (21:20). Rozstřílel se T. Macek a zdálo se, že se podaří zápas zvrátit. Jenže přišel další zákrok na J. Rozsypala. Úderem loktem do hlavy byl vyřazen ze hry a po zápase vyšetřen v nemocnici s podezřením na otřes mozku. Do zápasu pak nastoupil O. Vogl, který vstřelil 4 branky a pomohl nám držet se soupeřem krok. V druhém poločase  se konečně rozstřílel i J. Pohlmann. Ten však nebyl zraněn, ale pro změnu ve 40. minutě dostal červenou kartu. Bylo to za běžný zákrok, kterých bylo v zápase nepočítaně, některé mnohem horší. K tomu se přidalo další zranění J. Škrabala, pohmožděné koleno.
     Rozhodčí pak v konci zápasu vyloučili asi 4 hráče domácích a pískli i nějakou tu sedmičku. V té chvíli už měli domácí čtyřbrankový náskok a nebyl problém dopískat zápas ke spokojenosti domácích.

     Klukům patří poděkování za bojovnost ve druhém poločase. V obraně podal po celý zápas výborný výkon P. Linduška a v bráně se dařilo T. Veseckému. Nebýt tolika zranění, mohl být výsledek klidně i opačný a to i vzhledem k výkonu rozhodčích ve druhém poločase.
      Krásnou kulisu utkání se podařilo vytvořit našim fanouškům a bubeníkům, kteří tak podpořili sebevědomí našich hráčů. Děkujeme.
     Jelikož Ostravu čekají ještě těžké zápasy a Nové Veselí prohrálo ve Vsetíně, svůj boj o postup nevzdáváme. Uděláme vše pro to, aby se nám to podařilo. Kluci si to určitě zaslouží.

Sestava a branky: T. Macek 10, J. Rozsypal 6, O. Vogl 4, J. Pohlmann 4, J. Škrabal 2, P. Linduška 1, F. Sléha 1, M. Spáčil, P. Zapletal, P. Paták, J. Anton, P. Bureš
Brankaři: T. Vesecký, K. Dvořák

Z.Sléha, trenér
16.4.2007 | Jiří Macek | Přečteno: 124x

Facebook

Partneři: