1.liga mužů: Tatran Litovel - HK Chomutov 28:23 (13:8)


1.liga mužů: Tatran Litovel - HK Chomutov 28:23 (13:8)
Litovel si v jarní části soutěže na domácí půdě udržela neporazitelnost i proti Chomutovu.

Opět po čtrnácti dnech se Litovel představila před domácím publikem. Dalším soupeřem jí bylo mužstvo Chomutova, které v předešlém podzimním utkání na domácí půdě porazilo Litovel o dvě branky.
Již od začátku utkání bylo jasné, že soupeř se o dva body popere, což dával znát zejména důraznou hrou v obranné fázi. Litovel po první vstřelené brance neproměnila několik šancí, ale stejně tak se nedařilo soupeřovým střelcům a utkání tedy bylo zpočátku vyrovnané. Ve střední pasáži prvního poločasu se Tatran probral a odskočil soupeři postupně na rozdíl až osmi branek. Následná pasáž ovšem patřila brankařům, kteří na obou stranách předváděli vynikající zákroky (v domácí brance Michal Baránek), a tak po dlouhou dobu se skóre téměř neměnilo. Soupeři se přesto podařilo snížit na poločasový rozdíl pěti branek.
Do druhého poločasu nastoupilo bojovněji družstvo Chomutova, které postupně ukusovalo ztrátu zejména vlivem technických chyb a uspěchané střelby Litovle. Tatran naštěstí opět zabral v prostřední části poločasu, kdy se mu povedlo získat až osmibrankové vedení. Tento stav se samozřejmě nelíbil hostům, kteří však několika zbytečnými vyloučeními a následnými protesty ztratili šanci na bodový zisk. V závěru se domácímu týmu tolik nedařilo, zbytečně se nechal vyloučit Ondřej Čtvrtníček, domácí golmani však družstvo podrželi a Litovel tak i navzdory slabšímu výkonu získala zaslouženě dva body.
Poděkování za předvedené výkony si zaslouží domácí brankáři Michal Baránek a Petr Habermann a střelci Marek Šuba a Jiří Číhal.

Tatran Litovel - sestava/branky:  Baránek, Habermann - Arnoš 2, Barabáš 1, Číhal 6, Čtvrtníček O., Hanák 3, Havlíček 1, Knébl P. 1, Paták 2, Pazdera 3, Schmalz 1, Šimek 1, Šuba 7/3 - realizační tým: Čtvrtníček Z., Navrátil, Sitár

HK Chomutov - sestava/branky:  Chochola, Kurial - Bartásek 4, Bada Jin. 6/4, Bada Jar. 1, Vaněk 2, Jiřík 1, Kotěšovec, Sopejstal 5/1, Caprnda 3, Shrbený, Fric, Škuba, Vaněk 1 realizační tým: Bohaboj, Karlovec, Březiva

Sedmimetrové hody:  3/3 - 9/5
Vyloučení:  8/7
Žluté karty:  1/1
Červené karty:  2/3
24.4.2007 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 301x

Facebook

Partneři: