Strabag Rail Extraliga: HC Dukla Praha - TJ Tatran Litovel 31:18 (18:7)


Strabag Rail Extraliga: HC Dukla Praha - TJ Tatran Litovel 31:18 (18:7)
Ve středeční předehrávce 18. kola nejvyšší házenkářské soutěže podlehl náš tým i podruhé v sezóně Dukle Praha vysokým rozdílem. Domácí tým si rozhodující náskok vytvořil již před přestávkou a nakonec uštědřil Hanákům porážku o 13 branek.

Vysoko porazili v azylu v Břvích házenkáři Dukly Praha tým Litovle. Pražané utkání předehrávali kvůli víkendové odvetě v evropském poháru a v generálce nedali Litovli šanci.

Obrázek
Foto: David Barabáš.

Hostující Litovel dokázala ve sportovní hale Břve držet s Duklou krok jen prvních osm minut, kdy se střelecky dařilo její spojce Pohlmannovi. Pak přišla série sedmi branek domácích v řadě a když brankář Petržala dovolil soupeři znovu v 19. minutě skórovat, svítilo už na ukazateli skóre 12:5. V závěrečné části prvního poločasu pak domácí ještě svoje vedení navýšili na devítibrankové.

Ve druhých třiceti minutách už domácí svůj pohodlný náskok kontrolovali a soupeře k ničemu nepustili. Trenéři Pražanů rozložili vzhledem k náročnému zápasovému programu zatížení na všechny hráče na soupisce a Dukla si dokráčela k pohodlnému vítězství 31:18.

Obrázek
Foto: David Barabáš.


Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: "Pro nás dnes bylo nejdůležitější, aby se nikdo nezranil a abychom získali povinné dva body, protože jsme byli favority utkání, to je potřeba si říci. Připravovali jsme se hlavně mentálně, řekli jsme si, že soupeře nesmíme v žádném případě podcenit, protože Litovel se přes zimu zvedla. Její předcházející výsledky ukázaly, že současná Litovel už není Litovlí z podzimu. Ale my jsme k tomu přistoupili dobře, byli jsme koncetrovaní od začátku, vypracovali jsme si postupně náskok. Trochu mě mrzí technické chyby, které jsme v naší kombinaci, v její finální fázi, udělali. Ty bych chtěl odstranit, protože o víkendu jedeme do Rumunska, kde je soupeř bude trestat. Ale jinak jsem spokojený, protože náš výkon byl takový, jaký jsme si před zápasem předsevzali."
Ivo Vávra, trenér TJ Tatran Litovel: "Samozřejmě gratulace Dukle, bylo to naprosto zasloužené vítězství. Dukla je momentálně někde jinde než jsme my. Kdybych chtěl hledat pozitiva, tak si myslím, že Josef Pohlmann dnes zahrál solidně. Ale chybí nám finální kombinace, chybí nám jistota, chybí nám tlak do devítky. Opravdu se musí hrát více do devítky, ne na 20 metrech. A samozřejmě nám chybí kvalita spojek, ta byla dnes na straně Dukly."
Sestavy a branky:
HC Dukla Praha: Petržala, Štefanič - Klíma 6/1, Reichl, Syřínek a Blecha po 4, Patzel 3/1, Zelenka 2, Režnický 2, Harabiš 2, Cigáň 2, Kastner 1, Šůstek 1, Šimůnek, Křístek, Hlavatý.
  
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil, Fabián - Pohlmann 7, Geist a Číhal po 4, Tkadleček 1, Piwko 1/1, Kawulok, Kuchař, Šmíd, Havlíček, Štencl, Prošvic, Páleš, Macek.    

Rozhodčí: Deml - Dvořáček
Sedmimetrové hody: 4/2 - 3/1
Vyloučení: 5:6 (ČK Havlíček po 3x2min)
Diváci: 45
17.2.2019 | admin | Přečteno: 785x

Facebook

Partneři: