Straba Rail Extraliga: Sokol Nové Veselí – TJ Tatran Litovel 29:25 (14:14)


Straba Rail Extraliga: Sokol Nové Veselí – TJ Tatran Litovel 29:25 (14:14)
Dobrý zápas, i když bez bodového zisku, odehráli házenkáři Tatranu Litovel na půdě favorita v Novém Veselí. Domácí tým dlouho nepustili do výraznějšího vedení, ale nakonec podlehli čtyřgólovým rozdílem.

Litovel přijela do Nového Veselí velmi bojovně naladěna a celý první poločas držela šanci na dobrý výsledek. Dařilo se jí eliminovat souhru domácích s pivotem a když k tomu přidal pár skvělých zákroků litovelský Luděk Fabián, skončil poločas remízou 14:14. Vstup do druhého poločasu lépe vyšel domácím, kteří si nakonec vytvořili rozhodující pětigólový náskok. Ten si udrželi až do konce tohoto nervózního utkání.

Obrázek
Jiří Číhal útočí na branku Nového Veselí. Foto: Adam Beneš.


Pavel Hladík, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Toto byl pro nás obrovsky těžký zápas, protože se od nás čekalo jasné vítězství. Dobře si pamatujeme, jak jsme jeli na půdu favorita s čistou hlavou. Litovel ukázala, jak se přes zimu obrovsky zvedla a věděli jsme, že má výborné hlavně první poločasy. Bohužel jsme první půlku nezvládli hlavně v obraně, byli jsme velmi laxní v zakončení a trápila nás nízká produktivita střelby. Naopak vstup do druhého poločasu se nám povedl, za třináct minut jsme dostali tři góly a vytvořili si rozhodující náskok. Bohužel jsme vlastními chybami potom dostali soupeře zpět do zápasu a o výsledek jsme se ještě strachovali. Musíme se vrátit zpět k pracovitosti a pokoře a nepodlehnout dojmu, že už umíme házenou tak, abychom si mohli dovolit hrát na 70%. Je pravda, že jsme hráli páté těžké utkání v řadě a při zranění Adama Ptáčníka máme na spojkách málo hráčů na vystřídání. V této situaci jsem velmi rád za střelecké představení Davida Melichara a výraznou pomoc Filipa Bartůňka, který bez problémů zvládl roli střídajícího hráče a mohli jsme pošetřit síly. Děkuji také opět skvělým divákům, kteří nám pomohli toto utkání zvládnout.“
Obrázek
Tomáš Hanák skóruje do branky Nového Veselí. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.

Ivo Vávra, trenér TJ Tatran Litovel: „Gratuluji soupeři k vítězství, ale nemohu se zbavit dojmu, že jsme ho Veselí darovali. Udělali jsme za zápas sedmnáct technických chyb a připravili se o možnost uhrát dobrý výsledek. Dávali nám jednoduché góly z rychlých útoků a zaslouženě vyhráli.“

Sestavy a branky:
Sokol Nové Veselí: Schams, Studený, Šimovček - Melichar 7, Štěrba 7/5, Kežič 4, Sekulič 3, Bartůšek 3, Živojinovič 2, Bartůněk 2/2, Veselý 1, Skalický, Klusáček, Štohanzl, Gregorovič, Šimovček, Dodica.    

Tatran Litovel: Fabián, Juráš – Šmíd 7, Piwko 6/5, Pohlmann 5, Číhal 2, Hanák 2, Geist 2, Páleš 1, Kuchař, Protivánek, Tkadleček, Havlíček, Štencl, Macek, Kawulok.    

Rozhodčí: Kichner - Vacula
Sedmimetrové hody: 9/7 – 5/5
Vyloučení: 2:4
Diváci: 350
25.2.2019 | admin | Přečteno: 1034x

Facebook

Partneři: