Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – KH ISMM Kopřivnice 24:33 (11:14)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – KH ISMM Kopřivnice 24:33 (11:14)
V dalším domácím utkání házenkáři Tatranu Litovel nestačili na Kopřivnici, které letos bojuje v horních patrech tabulky nejvyšší soutěže házenkářů. Hanáci předvedli dobrý výkon v prvním poločase, ale po pauze hosté dobrou obranou působili domácímu týmu velké problémy. Tatran tak nakonec podlehl Kopřivnici o 9 branek.

Hosté přijeli s cílem urvat oba body s výhledem na třetí místo po základní části a vtrhli do utkání vedením 4:1. Jenže pak domácí brankář Fabián zavřel branku, do patnácté minuty chytil tři sedmičky a Litovel úspěšnými akcemi z křídel i spojek vyrovnala a ve dvacáté minutě byl stav 9:9. Jenže závěr poločasu patřil opět Kopřivnici. Výborný Žingor v brance kryl řadu střel a Kopřivnice tak v poločase vedla 14:11.

V druhém poločase se Kopřivnici dařilo postupně navyšovat rozdíl skóre a sérií 4 branek v řadě si ve 20. minutě vybudovala slušný 6brankový náskok 22:16. Obraz hry byl celý druhý poločas takový, že domácí Litovel se těžko nadřela na každý gól a Kopřivnice vesměs skórovala snadno z brejků a nebo do prázdné brány, když domácí zkoušeli hrát bez brankáře přesilovky. Kopřivnice si tak po vyrovnaném prvním poločase nakonec celkem pohodově odváží oba body.

Obrázek
Luděk Fabián přispěl řadou výborných zákroků k vyrovnanému průběhu prvního poločasu. Jenže Hanákům chyba k úspěchu vyšší střelecká potence v útoku. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Trenér Tatranu Litovel Ivo Vávra: Gratuluji Kopřivnici k vítězství. Tak trošku mi to dělá dobře, co jsem dnes viděl z pohledu trenéra, protože jsem měl možnost s těmi kluky dříve pracovat. Ukázala se dnes kvalita Kopřivnice, hlavně házenkářská a také jsme darovali soupeři ve druhém poločase ten náskok 4-5 branek. Myslím si, že tomu utkání by slušel výsledek o 3-4 branky, ale bohužel náš kádr není natolik vyspělý, aby dokázal fungovat 60 minut jako dobře namazaný stroj a stejně jako v Novém  Veselí, proti Hranicím či Brnu, stejně jako ostatními soupeři, se kterými jsme prohráli o pár branek, se ukázalo, že pokud bychom chtěli pomýšlet na lepší výsledky, tak nás čeká ještě kus práce v tréninku a také doplnění kádru na klíčových pozicích, ať už je to křídlo a post spojek.
Trenér KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský: Jsme šťastní, věděli jsme, že to bude těžké utkání a já jsem na to upozorňoval. Čekal jsem, že to bude tak těžké, jak to bude a nakonec jsme odskočili jen v koncovce a ten výsledek úplně neodpovídá tomu, co bylo 60 minut na hřišti. My jsme spokojení, protože tyto 2 body jsme potřebovali a teď se připravíme na finále před play off, kdy máme doma Veselí a pokud ho porazíme, tak jdeme ze 3. místa, za mě spokojenost.
Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Fabián, Juráš, Navrátil - Pohlmann 6, Šmíd 6, Geist 5, Piwko 2/2, Hanák 1, Kawulok 1, Macek 1, Prošvic 1, Protivánek 1, Barabáš, Havlíček, Kuchař, Štencl.
KH Kopřivnice: Žingor 1, Ripper, Chalupa - Čadra 7, Holbein 7, Fulnek 7, Střelec 3/1, Zima 2, Gřes 4, Petřík 1, Jonák 1, Unger, Očkovič, Hanus, Bukovský.  

Rozhodčí: Bubeníček, Petruška
Sedmimetrové hody: 2/2 – 4/1
Vyloučení: 6 – 5 (ČK Havlíček - Střelec)
Diváci: 304
6.3.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 1037x

Facebook