Strabag Rail Extraliga: Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – Tatran Litovel 33:18 (14:8)


Strabag Rail Extraliga: Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – Tatran Litovel 33:18 (14:8)
Naši házenkáři podlehli v předposledním kole základní části Strabag Rail Extraligy na půdě vedoucího celku soutěže Talentu Plzeň vysokým 15brankovým rozdílem. Favorizovaní domácí měli otěže utkání plně ve svých rukou jednoznačně naše hráče převyšovali ve všech herních činnostech.

Plzeňští házenkáři nenechali v souboji vicemistra s nováčkem od začátku nikoho na pochybách o tom, kdo bude v zápase pánem. Domácí rychle vedli 3:0, teprve pak se poprvé prosadil soupeř, ale ve 12. minutě už to bylo 8:1. První tři góly Litovle vstřelil Šmíd, a když se pak v 18. minutě prosadil i Pohlmann a snížil na 9:4, vzal si domácí kouč oddechový čas.

Po něm jeho tým odskočil na 11:4. Dalších pět minut nepadl gól ani na jedné straně a v poločase se šlo do kabin za stavu 14:8. Hned v úvodu druhé půle přišel další brankový trhák domácích, Litovel nestačila reagovat a tak ve 42. minutě svítilo na ukazateli skóre 23:10. A náskok Talentu dál narůstal, deset minut před koncem to bylo 27:13, potom dokonce 30:15 a takový rozdíl zůstal – 33:18.

Michal Tonar, trenér Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň: „Jsem rád, že je konečný výsledek zásluhou celého týmu. Chtěl jsem, aby se na hřiště dostali všichni nominovaní, a to se povedlo, aniž by se to podepsalo na výsledku. Dokonce jsme náskok po prostřídání ještě navýšili. Utkání jsme odehráli v poklidu, i když tam po bezvadném začátku přišla hluchá pasáž, kdy jsme místo střelby zdálky začali hledat pivota. To ovlivnilo i poločasové skóre, kdy jsme měli vést výrazněji. Ale celkově jsem spokojený, zahráli si všichni a v klidu jsme vyhráli.“

Obrázek
Litovel se představila v předposledním kole Strabag Rail Extraligy v Plzni. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Ten pohled na tabuli s konečným výsledkem není příjemný. Nemůžu hráčům upřít snahu, ale výkonnostní zenit překročit nelze. Na víc momentálně nemáme, ti kluci by potřebovali víc trénovat. Taky nám chybí nějaký klíčový hráč, který by mladý tým zvedl a rozhodoval zápasy. Já se raduju z maličkostí, dneska mi udělal radost Jirka Protivánek. Odehrál perfektní zápas. Ve zbytku sezony chceme ještě posbírat nějaké body, ty dva jsou fakt tristní a myslím, že to ani úplně neodpovídá. Některé zápasy jsme prohráli zbytečně."

Letošní základní část STRABAG RAIL Extraligy zakončíme na domácí palubovce, kdy se v zápase 22. kola představíme proti celku SKP Frýdek-Místek v sobotu 16. března o hodinu později než tradičně, a to od 18:00. Budeme se těšit na vaši podporu!

Nejvíce branek: Chmelík 7, Wildt 5, Šindelář 4 – Piwko 6/3, Jan Šmíd 5, Prošvic 4.
Rozhodčí: Šlezingr, Špunar
Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3
Vyloučení: 4:4
Diváků: 380
11.3.2019 | admin | Přečteno: 946x

Facebook