Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Pepino SKP Frýdek-Místek 30:27 (12:15)


Strabag Rail Extraliga: Tatran Litovel – Pepino SKP Frýdek-Místek 30:27 (12:15)
Diváci v litovelské sportovní hale si mohli na závěr základní části Strabag Rail Extraligy házenkářů vychutnat bojovné a dramatické utkání s vítěznou tečkou pro domácí Tatran, který porazil o 3 branky hosty z Frýdku-Místku.

Domácí celek začal dobře a do 18. minuty vedl, nejvíce o 3 branky. Střelecky se za domácí prosazovali hlavně Luděk Piwko, Dominik Tkadleček a Marek Páleš. Jenže hosté si dokázali vynutit několik přesilovek i sedmimetrových hodů a zbytek poločasu byl najednou v jejich režii. Především brankami Adama Gřeška a Jakuba Bosáka si vybojovali poločasové vedení 15:12.

Litoveláci však vstoupili po přestávce na palubovku evidentně lépe naladění a již za sedm minut srovnali na 17:17. Skóre pak přibývalo v rychlém sledu na jedné i druhé straně, osm minut před koncem si Frýdek-Místek díky dobře střílejícím Kocichovi a Pomichálkovi vypracoval dvoubrankový náskok. Jenže potom přišly zářné chvíle domácího Tatranu. Sérií pěti branek, ale především díky výborné obraně i výbornému Jurášovi v brance si vybojovali rozhodující náskok v utkání 28:25. Hezké házenkářské momenty předvedl mimo jiné domácí mladík Jiří Protivánek. V bouřlivé a euforické atmosféře si tak Tatran pohlídal vedení a získal druhou výhru v sezóně.

Obrázek
Marek Páleš nastopil po výronu kotníku již v plné síle a byl jedním z nejplatnějších hráčů domácího celku na hřišti. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Trenér Tatranu Litovel Ivo Vávra: "Jsem velice rád za tyto dva body, protože náš dosavadní zisk byl tristní a mám pocit, že to úplně nesouhlasí s naší předvedenou hrou. Dnes rozhodlo to, že soupeř udělal více technických chyb než my, což je kupodivu, protože nás to trápí celou sezónu. Připravovali jsme se na to, že Frýdek má silnou trojku na spojkách, docela nám to ale dnes fungovalo a byli jsme schopní to ubránit. Po vyloučení Havlíčka jsme ale museli vzít Petrovského osobně, protože jsme neměli moc jiných možností v obraně a byl to dobrý krok. Frýdek uděl chyby, my jsme dali 3-4 rychlé útoky, tam to rozhodlo. Už podruhé bych chtěl vyzdvihnout výkon Jirky Protivánka, který se v obraně trápil, ale po vyloučení Honzy Šmída tam dal 2 pěkné branky, vzal to jako dorostenec na sebe a to mě těší. Je to určitě posun vpřed a pokud náš tým vydrží spolu, tak se to dá posunout nahoru. Budeme ještě bojovat."

Trenér KH Kopřivnice Jiří Kekrt:  Gratuluji domácím k vítězství. Bylo zasloužené, je vidět, že tady trenér Vávra odvedl kus práce a že družstvo spěje směrem k lepším zítřkům. My jsme zahráli vysoce pod své možnosti, takticky špatně - věci, co jsme si řekli, tak jsme na hřišti nedokázali splnit. Nevím, zda to bylo podcenění, že se hraje s družstvem, které v ten okamžik má 2 body, ale dělali jsme spoustu zbytečných chyb, kterých dokázal soupeř využít, takže ještě jednou gratuluju.

Tatran tak po opětovném postupu do nejvyšší soutěže obsadil po základní části poslední příčku se sedmibodovou ztrátou na předposlední Brno. Nyní tým čeká nadstavbová část Extraligy. V ní se střetnou dvoukolově každý s každým s celky, které se také neprobojovaly do play-off a to s HC Zubří, Cementem Hranice a KP Brno. Další utkání tak sehrají již o víkendu 22.-23. března v Zubří v 18:00 a další domácí utkání sehraje Tatran v soboru 30. března v 17 hodin proti Brnu.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Fabián - Piwko 8/3, Tkadleček 6, Páleš 5, Pohlmann 3, Šmíd 3, Geist 2, Protivánek 2, Kuchař 1, Havlíček, Kawulok, Macek, Prošvic, Štencl, Šuba.
SKP Frýdek-Místek: Pyško, Štolcar, Cáb - Kocich 7/2, Bosák 5, Petrovský 4/1, Pomichálek 4, Gřešek 3/2, Strack 3, Horáček 1, Žvak, Mazur, Musálek.

Rozhodčí: Baader - Novotný
Sedmimetrové hody: 3/5 – 5/7
Vyloučení: 10 (ČK Havlíček, Šmíd) – 4
Diváci: 264
19.3.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 1110x

Facebook

Partneři: