Připravujeme pro vás videosestřihy z domácích utkání 1. ligy mužů


Připravujeme pro vás videosestřihy z domácích utkání 1. ligy mužů
Již od začátku sezóny pro Vás připravují Jakub Kolář a Radovan Šimek pravidelně videosestřihy z domácích utkání 1. ligy mužů. Navazují na dlouhou tradici a postupně se snaží sestřihy vylepšovat. Věříme, že se vám budou videa a líbit.

Na videosestřihy jsou zvyklí příznivci litovelské házené řadu let. Od postupu do 1. ligy v sezóny 2004/2005 vznikla klubu povinnost utkání nahrávat pro případné řešení disciplinárních případů. A jelikož klub tehdy neměl vlastní kameru a další vybavení ani zkušené lidi, zajišťovali natáčení utkání členové Litovelského infokanálu, nejčastěji Jaromír Hlavinka a Radovan Vašíček. No a když už existoval záznam, tak proč jej nevyužít pro sestřih do pravidelného vysílání tehdy na kabelové televizi, že?


Jedno z nejstarších videí na tomto oddílovém webu z produkce Litovelského infokanálu.


Se vstupem celku mužů do Extraligy přišla další povinnost - živé vysílání všech domácích utkání na sportovním serveru TV COM a to včetně informační grafiky. A tak klub pořídil vlastní techniku a zaškolil své dobrovolníky. "Trošku jsme se tak nechtěně 'odstřihli' od Litovelského infokanálu a sestřihy nějakou dobu nevznikaly, nebo jen občas, jak byl čas záznam předat a připravit komentář. Kdo chtěl, podíval se na celé utkání kdykoliv na TV COM. Jenže ta sledovanost byla nízká. Kdo by se ale díval celou hodinu a půl? V tom je sestřih výborný...," zavzpomínal organizační pracovník klubu Radovan Šimek.



Změna přišla v loňské sezóně a hlavně s neustálým rozvojem sociálních sítí, kde už video snad převažuje nad fotkami a klub tak chtěl použít videosestřihy pro rychlejší a přímější cestu ke svým příznivcům. "Natáčení se pravidelně ujal Pepa Kolář s bráchou Jakubem a vylepšili jsme i samotné záběry třeba přiblížením slavícího střelce po gólu a kluci začali pravidelně připravovat sestřihy, které jsou na klubovém YouTube kanále a v galerii na webu, ale bylo to zatím bez mluveného komentáře. Ten přidali až pánové z Infokanálu, kteří sestřihy přebírali," přiblížil změny Šimek.



Mimochodem Pepa Kolář je duší a vlastně tedy producentem také přímých přenosů z turnaje mládeže Litovel MiniCup. Od letošní sezóny však přišla další změna k lepšímu. "Trochu nás motivovalo, že Litovelský infokanál aktuálně vůbec nevysílá a tak jsme se celé produkce sestřihů ujali sami. Pepa Kolář sice odjel na studijní stáž do zahraničí, ale výborně si zaškolil mladšího bratra Jakuba, přidali jsme namlouvání komentářů a také rozhovory přímo na hřišti po utkání," hodnotí aktuální stav Radovan Šimek.



Možná si říkáte, kolik času zabere vytvoření takového 3-4 minutové sestřihu z hodiny a půl záznamu. Tak zkuste počítat - natočit, vystřihat 10 sekundové kousky gólů a zajímavých situací (těch je tak v průměru 70), vyváženě vybrat ty nejlepší, napsat komentář, namluvit komentář, vše pospojovat, prolnout video s komentářem a rozhovorem, přidat infografiku, nahrát na YouTube, publikovat na Facebooku a webu oddílu. Kolik? Je to určitě řadu hodin obětavé práce... Tak doufáme, že se vám sestřihy líbí.



Obrázek
Kuba Kolář při práci kameramana na letošním Litovel MiniCupu.
19.10.2019 | admin | Přečteno: 879x

Facebook

Partneři: