1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 33:27 (18:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HC Zlín 33:27 (18:12)
Celek mužů sehrál povedené a vítězné utkání proti Zlínu. Klíčem úspěchu byl především výborný vstup do utkání, který zajistil domácímu celku pozici, z které držel otěže utkání od začátku do konce. Hosté ze Zlína sice vyrovnali hru a ukázali i dobrý fyzický fond, ale na žádný obrat v utkání sily neměli. Tatran tak získal další 2 body za výhru 33:27.

Jiří Mičola st., trenér HC Zlín: "My jsme přijeli s ambice se poprat o prvoligové body, rozlosování nám zatím přálo, takže jsme ve předu tabulky, ale Litovel má kvalitní mančaft a my jsme ale bohužel pořád takoví bojácní. Důraz a větší chuť po vítězství měli určitě domácí. Rozhodl náš strup do utkání, timeout jsme si brali už v 5. minutě. Naši hráči nejsou na takovou diváckou kulisu připraveni, naši hráči tomu v prvních 10-15 minutách podlehli a tam vznikl rozhodující rozdíl v utkání a zbytek se hrál podle skóre vyrovnaně. Musíme se nastavit na to, že v takové kulise se hraje normálně a musíme naplno hrát od začátku utkání. Ale když odhlédneme od toho začátku tak ve svém týmu, který doznal za poslední období velké změny, pozitiva a neodjíždíme zklamáni."  

Marek Šuba, hrající trenér Tatranu Litovel: "Dnes jsme spokojeni nejen s výsledkem ale také s předvedenou hrou, protože ta podle nás trenérů měla výborné parametry. My jsme vstoupili dobře do utkání a udělali si náskok. To nebylo ještě úplně rozhodující, protože Zlín se nám v průběhu utkání přiblížil myslím na 2 góly, ale podpořilo to naši psychiku a soupeře to naopak dostalo dolů. Dařila se nám nátlaková hra v obraně a na mladé hráče ve výborné atmosféře do bylo účinné. Dnes všichni hráči podali výborný výkon a to zejména v obraně, z čehož jsme pak čerpali snadnější góly z první nebo druhé vlny."  

V příštím utkání 1. ligy zajíždí náš celek na horkou půdu do Dvora Králové, utkání startuje v neděli 10. listopadu v 17:00, odjezd autobusu ve 12:30 od Sokolovny v Litovli.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Geist 8, Růža 5, Barabáš 3/1, Coufal 3, Pohlmann 3, Smékal 3, Jindra 2, Macek 2, Havlíček 1, Kuchař 1, Prošvic 1, Šuba 1, Číhal, Vincour.
HC Zlín:  Krůpa, Vaškovič - Vavrys 8, Doležel 6, Šáš 2, Balun 2, Kuzma 1, Novák 2, Kolařík 2, Weintritt 1, Mařík 1, Gabriž 1, Brhel 1, Mokrejš, Vaškovič, Korger, Zaoral.
9.11.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 413x

Facebook

Partneři: