1. liga mužů: HK Královo Pole Brno - Tatran Litovel 25:23 (14:13)


1. liga mužů: HK Královo Pole Brno - Tatran Litovel 25:23 (14:13)
Velice důležité utkání 1. ligy mužů bylo k vidění o uplynulém víkendu v Brně. Našemu týmu stačil jediný bod k jisté záchraně a zároveň by i jednobodová ztráta domácích znamenala jejich sestup. V dramatickém závěru však byli úspěšnější domácí a odsunuli tak rozluštění sestupové tajenky o týden dále.

Celé utkání bylo z obou stran hodně nervózní, ačkoliv pouze domácím nezbývalo nic jiného než bodovat. Lépe začali brněnští hráči, když se prosazovali přímočarými kombinacemi. V zápětí se však naše obrana přizpůsobila, dokázali jsme srovnat hru a dostali až do vedení 9:6. Nejvíce se prosazoval na středu Číhal a branky dávala i křídla. Pak však přišla naše tradiční desetiminutovka hrůzy, když jsme několikrát doslova odevzdali míč soupeři do protiútoku a podobně. Domácí tak jednoduše otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch, poločasový výsledek 14:13 pro domácí jsme korigovali až v samém závěru první půle.

Začátek druhého poločasu naopak vyšel lépe našemu celku, když Kráčmar v brance předvedl několik výborných zákroků. Avšak v útoku nám velké problémy dělala vysunutá obrana hostí a osobní obrana na Číhala. Tím pádem vázla naše kombinace a zakončovali jsme nepřesně z nepřipravených pozic. Domácí se tak ve 50. minutě dostali do tříbrankového vedení 21:18. Ještě jsme dokázali srovnat na 23:23, ale hosté lépe zvládli koncovku, když vstřelili gól, na který jsme však nedokázali odpovědět. Výhru pečetili dalším gólem v posledních sekundách utkání.

Ve vyrovnaném utkání jsme udělali řadu taktických chyb, ale hlavní příčinou prohry byla nízká střelecká produktivita především spojek. Pochvalu zaslouží snad jen Číhal s Barabášem. V brance se tentokrát lépe prezentoval Kráčmar.

Situace na konci tabulky se tímto výsledkem zamotala ještě více. Dvě kola před konce ztrácí Královo Pole na Litovel a VŠ Plzeň jen 3 body. Náš tým potřebuje k záchraně jednou zvítězit, nebo Královo Pole musí prohrát. Brněnské hrají v Prostějově a doma proti Přerovu. VŠ Plzeň ještě čeká utkání v Jičíně a doma proti Napajedlům.

Naši muži odehrají příští utkání na domácí palubovce proti Sokolu Kostelec na Hané v sobotu 9.5.2009 v 17:00. Ligu zakončí utkáním na hřišti TJ Košutka Plzeň.

Sestavy a branky:
HK Královo Pole: Oppelt, Vejtasa - Zima 7, Hubáček 6/1, Kadrman 5/1, Dufka 2, Muškát 2, Chýlek 1, Jánošík 1, Loub 1, Mikulenka, Princ,  Ryšavý, Siuda, realizační tým: Missbach, Zima, Loub.

Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Číhal 5, Barabáš 5, Schmalz 4, Čtvrtníček O. 2, Havlíček 2, Pohlmann 2/1, Hanák 1, Šon 1, Štěpnica 1, Kuchař, Kyryljuk, Šimek, realizační tým: Čtvrníček Z., Sitár, Navrátil.

Rozhodčí: Horsák - Samek
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 4 - 4
Sedmičky: 3/2 - 4/1 !!!
5.5.2009 | admin | Přečteno: 1097x

Facebook

Partneři: