1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 39:33 (22:19)


1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 39:33 (22:19)
Poslední duel v této sezóně sehrálo družstvo mužů až v Plzni na půdě TJ Košutka. Oběma týmům už v podstatě o nic nešlo a tak se hrála rychlá házená s množstvím branek.

Jak už bylo uvedeno, náš celek se v 1. lize s jistotou udržel již v minulém kole a tak do Plzně odjížděla nekompletní sestava s spoustu příležitostí dostali i hráči z lavičky. Domácí si posledním utkáním mohli udržet 3. místo.

Tempo a styl hry nastolili domácí, kteří byli vždy rychle vepředu. Oběma družstvům se dařilo pronikat do nezformované obrany i střílet z dálky. Za děravými obranami se pochopitelně nedařilo brankářům a tak po pár minutách bylo jasné, že branek bude dodatek. 8 minut před přestávkou domácí odskočili už na 6 branek, ale do konce poločasu se nám podařilo ještě snížit na 19:22.

Na začátku druhého poločasu jsme zlepšili obranu a pokračovali v dobrém výkonu, postupně jsme stahovali náskok domácích a dokonce jsme se ujali vedení 26:25. Přetahovaná o skóre pokračovala víceméně rovnoměrně až do 22. minuty, když jsme však pětkrát po sobě nedokázali odpovědět na gól soupeře. Technickými chybami a špatným zakončením jsme se tak připravili o vyrovnaný výsledek.

V litovelském dresu se na konec sezóny rozstřílel Josef Pohlmann, se kterým si domácí brankáři prostě nevěděli rady. Deset branek hovoří za vše. Dobré utkání odehrál i J. Číhal a O. Čtvrníček. Z plzeňáků se nejvíce prosazovali Liška a Valenta.

Domácí nám po zápase oplatili naše pohoštění z podzimního zápasu příjemným posezením kde pivo teklo proudem a vepřová kolena byla vynikající.

V konečné tabulce 1. ligy se nakonec muži umístí až na 10. místě, 1 bod od sestupu. Stejný počet bodů (19) však mají také VŠ Plzeň a Náchod, rozhodovaly vzájemné zápasy. Košutku, jakožto nováčka, poslední vítězství vyneslo na 3. místo. Vítězem 1. ligy a postup do baráže o extraligu s Frýdkem-Místkem si po právu vybojoval Dvůr Králové. I přes drtivý závěr se druhým sestupujícím po Prostějovu stalo Královo Pole.

Sestavy a branky:
TJ Košutka Plzeň: Kuděj, Ševčík - Liška 9/1, Valenta 7, Matoušík 6/3, Konček 5, Houdek 4, Žilák 4, Florián 2, Rous 1, Václavík 1, Janoušek, Matouš, Procházka, realizační tým: Matoušík, Rubáš, Bureš.

Tatran Litovel: Kráčmar - Pohlmann 10, Číhal 6, Čtvrtníček O. 4, Havlíček 3, Schmalz 3, Šimek 3, Hanák 2, Kyryljuk 2, Barabáš, realizační tým: Čtvrtníček Z., Sitár, Navrátil.

Rozhodčí: Mošna, Chmelíř
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 4 - 4
Červené karty: 0 - 0
Sedmičky: 4/4 - 0/0
20.5.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 1021x

Facebook