Představujeme účastníky letošního turnaje O pohár města Litovle


Představujeme účastníky letošního turnaje O pohár města Litovle
Pár dní před turnajem Vám přinášíme představení účastníků letošního jubilejního turnaje mužů O pohár města Litovle 2009. Domácí celek představíme v samostatném článku.

ASPR Zawadzkie
Polská klubová házená je na tom co do kvality, ale hlavně co do popularity ve vlastní zemi o mnoho lépe než v Česku. ASPR Zawadzkie  hraje v Polsku 1. ligy a jen těsně mu letos utekl postup do extraligy, když skončil na 2. místě. Dá se říct, že je to profesionální tým. Také ruský trenér Giennadij Kamielin je uznávanou osobností v Zawadzkiem i v celém Polsku.

Tým absolvoval stejně jako náš celek turnaj v Dubnici nad Váhom, kde obsadil třetí místo za slovenskými extraligisty ŠKP  Bratislava a Trnavou. Od tohoto pondělí 17. srpna absolvuje herní soustředění právě v našem městě, na které naváže účastí na turnaji. ASPR Zawadzkie je zřejmě největším favoritem.

ŠKHá Dubnica nad Váhom
Celek ze západního Slovenska je tradičním účastníkem slovenské 1. ligy mužů. V loňské sezóně se po rozpačitých výkonech umístil až na 9. místě. Je to mladý a perspektivní tým. Jak  už bylo napsáno, Dubnica byla minulý víkend 15.-16. srpna pořadatelem turnaje O pohár primátora města, kde se obsadila 4. místo po vysoké prohře v zápase o 3. místo právě s ASPR Zawadzkie.

KH Kopřivnice
Kopřivnický klub z města proslaveného automobilkou Tatra je tradičním účastníkem nejvyšších soutěží v Česku a v letošním roce oslavil 50 let od založení klubu. V loňském ročníku extraligy Kopřivnice těsně pronikla z 8. místa do čtvrtfinále play-off, kde však snadno dvakrát podlehla Dukle Praha. Vše si ale tým vynahradil v Českém poháru. V semifinále oplatil Dukle porážku z play-off a ve finále jen těsně podlehl Zubří. KH Kopřivnice je druhým favoritem na vítězství v turnaji.

1.HK Dvůr Králové nad Labem
Nováček letošní extraligy zažil loni mimořádnou a historickou sezónu, když vyhrál první ligu. Navíc po odstoupení Bystřice p. H. dostal šanci hrát extraligu, ačkoliv v baráži s Frýdkem-Místkem celkově prohrál.

Kádr týmu byl před sezónou výrazně posílen. Nikdo z opor neodešel, naopak z Náchoda přišel Jiří Klouček a z Dukly Praha hned několik mladých hráčů na hostování. K nám dobře známému trenérovi Karlu Hrachovi se přidal ještě zkušený trenér Šulc z Náchoda.
18.8.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 870x

Facebook