1. liga mužů: HCB Karviná jun. - Tatran Litovel 30:27 (10:15)


1. liga mužů: HCB Karviná jun. - Tatran Litovel 30:27 (10:15)
Muži odehráli v 8. kole 1. ligy jedno z nejlepších utkání podzimu a na hříštích soupeře nejlepší vůbec. O tom, že oba 2 body zůstanou domácím, rozhodl druhý poločas.

Loni jsme v Karviné utrpěli debakl o 15 branek, ale od té doby se složení našeho týmu podstatně změnilo a také slabší výkony domácích v posledních kolech dávaly poměrně vysoké šance na náš úspěch.

To potvrdil první poločas, který byl podle trenéra Krejčíře v podstatě bez kazu. Naši hráči hráli dobře kombinačně a dostávali se poměrně snadno do zakončení. Vázlo snad jen proměňování jasných brankových  příležitostí, zejména z pivota. Dařila se střelba z větší vzdálenosti i pronikání na brankoviště po nacvičených kombinacích.

Za dobrou obranou byl excelentní Petr Habermann v brance a vycházelo také střídání brankářů na sedmičky, neboť Petr Orság - poprve nastupující za Litovel - chytil celkem 3. Poločasový výsledek 10:15 byl ale pro obě družstva překvapující.

Juniorka Karviné je však tým, pro něhož ani pětibrankový rozdíl v poločase není neřešitelný.  Naši hráči bohužel zaspali začátek druhého poločasu, když během pár minut domácí snížili na 2 branky. "Soupeř zatáhl obranu, což nás svádělo k ukvapené střelbě a nabídlo soupeři realizovat rychlé útoky. Pokračovalo také neproměňování vyložených příležitostí," přibližuje situaci po přestávce trenér Krejčíř. Až do 50. minuty však bylo skóre vyrovnané.

V závěru se pak projevila lepší kondiční připravenost domácích mladíků a schopnost hrát  účelně i ve vysokém tempu po celé utkání. K tomu se přidalo několik sporných situací ve prospěch domácích a ti sérií 4 branek utkání rozhodli.

"U družstva je přesto patrný nárůst sportovní formy a věřím, že to potvrdíme bodovým ziskem v závěru podzimní části soutěže," věří svému týmu trenér Krejčíř.

Příští utkání sehrají muži před domácím publikem v sobotu 7.11.2009 v 17 hodin proti TJ Bystřice pod Hostýnem.

Sestavy a branky:
HCB Karviná jun.: Lefan, Adamczyk - Sliwka 8, Monczka 5, Horňák 4, Pindej 4, Vančo 4, Kuchař 3, Dolák 2, Csöllei, Hanisch, Seriš, Rečičář, Dudek, realizační  tým: Hudeček, Kuděla.

Tatran Litovel: Haberman, Orság - Štěpnica 8, Mičola 4, Schmalz 4, Barabáš 3, Kuchař 3,  Pohlmann 3, Kyryljuk 2, Čtvrtníček, Havlíček, Macek T., Sléha F., Zapletal, realizační tým: Krejčíř, Sléha Z., Macek J., Navrátil.

Sedmičky: 7/4 - 3/2
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 1 - 7 !!!
Rozhodčí: Simu - Nesvadba
27.10.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 1236x

Facebook

Partneři: