Starší dorost : DTJ Polanka - Tatran Litovel 27 : 26 ( 15:12 )


Starší dorost : DTJ Polanka - Tatran Litovel 27 : 26 ( 15:12 )
V desátém kole podzimní části soutěže jsme zajížděli k rovnocennému soupeři v tabulce. V utkání, vyrovnaném až na závěr, měl soupeř v koncovce větší štěstí a body domů nevezeme.

K utkání jsme nastupovali oslabeni o tři nemocné hráče. Začátek utkání , prvních 10 minut, nám celkem vyšel. Našim spojkám se dařilo obstřelovat obránce a střílet branky. Jenže dál se obraz hry změnil. Soupeř začal hrát na dva pivoty a naši hráči je velmi špatně bránili. V útočné fázi naše spojky nedokázaly zahrát ani nejjednodušší kombinace. Když se nám kombinace podařila, tak dohrávka na pivota nebo do křídla skončila neproměněnou střelbou. Přidaly se technické chyby a vylučování a soupeř nám v této části odskočil na rozdíl 6 branek. Po našem oddechovém čase naši hráči zabrali a do poločasu snížili nepříznivé skóre na 15 : 12 pro soupeře.

     Obraz hry se v druhé půli celkem nezměnil, přestože jsme vysunuli jednoho obránce a snažili se zabránit dohrávkám do pivotů. Naši hráči pokračovali v neproměňování šancí, v technických chybách a přidalo se i vylučování. Soupeř nám opět odskočil skórem. Po druhém oddechovém čase začali naši praktikovat opět hru ze začátku utkání - žádná velká kombinace, dvě až tři nahrávky a střelba. Tímto se nám podařilo vyrovnal jednu minutu před koncem na stav 26:26. Z následného útoku  nám rozhodčí vyloučili  hráče za hrubý faul přímou červenou kartou. Z rozehrátého 9 m hodu nám soupeř vstřelil vítěznou branku. V závěru utkání byl problém s časomírou a rozhodčí již redukci herního času nepovolili a tím jsme již neměli šanci k pokusu vyrovnání výsledku. Časomíra svoji chybu sice přiznala, ale rozhodčí rozhodnutí nezměnili. Mladí hráči tuto situaci - pochybení cítili jako nešťastné rozhodnutí.

      Účinnou posilou byl v tomto utkání Honza Šmíd, kterému se střelecky i herně dařilo.

      Velkou rezervou našeho družstva je treninková /hlavně docházková/ morálka. Z toho důvodu nejsou natrénovány kombinace a v zápasech se jejich využití, zcela zákonitě, nedaří.

      Před posledním mistrovském utkání, navíc v domácím prostředí, předpokládám účast  všech hráčů na tréninku.

Zápas se mimořádně hraje v neděli 22.11.2009 v 9 hod.

Sestava/branky:  Šmíd 9, Konšel 7, Gottfried 3, Anton 3, Sléha J. 1, Čapák 1, Aleš 1, Navrátil 1.

Brankáři: Sléha M, Krejčí

Trenér Sitár Viliam, asistent trenéra Sléha Zdenek, masér Šmíd Libor, vedoucí družstva Sléha Ladislav Ing.

Hodnotil Stár Viliam, zapsal Macek Jiří
18.11.2009 | Jiří Macek | Přečteno: 923x

Facebook

Partneři: