1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra-Slavia Napajedla 33:26 (18:10)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Fatra-Slavia Napajedla 33:26 (18:10)
V utkání posledního kola podzimní části 1. ligy hostili aktuálně poslední tým soutěže. Naši hráči předvedli dobrý výkon a povinné dva body získali jednoznačně.

Napajedla před sezónou opustili dva klíčoví hráči - Vaško a Indrák, a to se ukázalo jako velké oslabení. Tým celkově zatím tápe, ale v minulém kole dokázal remizovat doma s Brnem - favoritem soutěže.

Náš tým se navíc potýká se slušnou marodkou - k dlouhodobě zraněným (Malina, Havlíček) se přidal nemocný J. Schmalz a zdravotní stav řady dalších hráčů rovněž nebyl dobrý.

Naši hráči však veškeré možné pochybnosti o výsledku vyvrátili již v prvním poločase. Hráli velmi disciplinovaně a to se projevilo na herním výkonu. Rozdíl skóre narůstal utěšeně po celý poločas, do šaten se šlo za stavu 18:10.

"Kompaktní obrana 1:5, dobrý Habermann v brance, rychlý útok po obou stranách i solidní postupný útok s kvalitní střelbou, to vše znamenalo výrazné vedení," okomentoval první poločas domácí trenér Lubomír Krečíř.

Druhý poločas už nebyl tak kvalitní. Hráči polevili ve vidině velkého rozdílu skóre  v disciplíně a nechávali se často a, v některých případech, zbytečně vylučovat. Začalo se objevovat také netaktické zakončování i obrana začala mít trhliny. Druhou půli dokonce hosté vyhráli o jednu branku.

Za utkání (především za první poločas) zaslouží hráči pochvalu. "K nejlepším patřili D. Barabáš, M. Šuba a M. Štěpnica. Na křídle se zadařilo Filipu Sléhovi," pochválil své hráče trenér.

Podzimní část sezóny pro nás však ještě nekončí! Hráči si vybojovali postup do osmifinále Českého poháru, které odehrajeme na domácí palubovce proti také prvoligovému celku TJ Košutka Plzeň v sobotu 28.11.2009 v 18 hodin. Srdečně zveme všechny příznivce.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Orság - Štěpnica 6, Barabáš 5, Šuba 5, Pohlmann 4/3, Číhal 3, Kyryljuk 3, Macek T. 3, Sléha F. 2, Kuchař 1, Mičola 1, Čtvrtníček, Zapletal, trenér: Lubomír Krejčíř.

Fatra-Slavia Napajedla:   Machan, Hrdina, Stojar - Zmeškal 5, Kašný 4, Chomič 4, Závodník 4,  Bělovský 3, Růžička 3, Vacula 2, Habarta 1, Odstrčilík, trenér: Štefan Boršický.

Sedmičky: 3/3 - 1/1
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 8 - 6
Červené karty: 0 - 1
Rozhodčí: Samek - Horsák
Diváků: 198
24.11.2009 | Radovan Šimek | Přečteno: 1201x

Facebook