1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Praha Chodov 25:26 (12:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Praha Chodov 25:26 (12:13)
Po zimní přestávce se opět rozběhly házenkářské boje. V prvním jarním kole se muži představili proti aktuálně třetímu celku prvoligové tabulky, kterému chtěli oplatit podzimní porážku. Vítězství v naprosto vyrovnaném utkání nakonec hostům v podstatě darovali rozhodčí...

Náš celek nastoupil v o něco silnější sestavě, než v jaké nastupoval ke konci podzimní části. Do týmu se po zranění vrátil Jakub Malina a také Tomáš Hanák z půlročního hostování ve Dvoře Králové. Oba jsou přínosem především pro obranu.

Utkání samotné bylo vyrovnané od začátku až do konce. Začali jsme poměrně dobrou obranou, za kterou chytal Petr Orság. Hosté tak nejčastěji dávali góly z rychlých protiútoků, které jsou jejich největší zbraní. Poměrně brzo začali mít naši hráči problémy s proměňováním dobrých brankových příležitostí. Na jeden gól jsme potřebovali snad 3 střely. Výjimkou z toho byl jen výborně hrající David Barabáš.

Obraz hry po přestávce se moc nezměnil. Nejprve si slabou pětiminutovku vybrali pražané, když jsme se ujali vedení 18:16. To samé však potkalo nás deset minut před koncem, když stav byl 22:24. V závěrečných minutách jsme dokázali ještě vyrovnat a zápas spěl ke konečné remíze. V poslední půlminutě však rozhodčí odpískali necitlivě dva rozhodující verdikty utkání. Nejprve sedmičku hostů a v následném útoku, ve kterém jsme mohli vyrovnat, útočný faul našeho pivota...

Rázem bylo po nadějích i po bodech. Náš tým má však stále značné rezervy, které kdyby hráči použili, mohlo být utkání pro nás jednodušší a nemuselo vůbec dojít k takovémuto závěru. Především je to úspěšnost střelby, na které se musí zapracovat a více o ní přemýšlet. Také 8 vyloučení znamená hrát čtvrtinu utkání v oslabení!

Příští dvě kola hrajeme na půdě soupeřů. Nejprve V Jičíně a potom ve vedoucím Brně. Obě utkání budou nadmíru těžká, ovšem body potřebujeme jako sůl. Doma se muži představí až 6. března proti Sokolu Nové Veselí.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Orság, Habermann - Barabáš 10/4, Kuchař 4, Schmalz 3, Šuba 3, Macek 2, Čtvrtníček 1, Štěpnica 1, Mičola 1, Hanák, Malina, Pohlmann, Sléha F.

TJ Praha Chodov: Pleva, Bittman - Hanzl 4, Pivný 4, Šafář 4, Němeček 4/2, Kubalík 4/4, Metlička 3/1, Böhm 2, Vladyka 1, Hanus A., Hanus O., Turek, Marcínek.

Sedmičky: 4/4 - 7/10
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 8 - 8
Červené karty: 1 (Malina) - 0
Rozhodčí: Kondělka A. - Kondělka D.
Diváků: 198
18.2.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 938x

Facebook

Partneři: