1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 37:32 (17:17)


1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 37:32 (17:17)
Sedmé jarní kolo první ligy zavedlo naše hráče k utkání s tradičním soupeřem v Náchodě. V prvním poločase potvrdili aktuální formu, ale zaváhání v druhém poločase v utkání na půdě soupeře znamenalo nulový bodový zisk.

Ačkoliv měl Náchod před zápasem o dva body méně než náš celek, platí v domácím prostředí za téměř neporazitelný - letos zde vyhrála jen Bystřice pod Hostýnem. Litovelský celek však měl za sebou sérií 3 zápasů se ziskem bodů a tak byl výsledek utkání otevřený.

Do utkání jsme vstoupili jako lepší tým, když jsme se ujali vedení. Po deseti minutách však domácí srovnali a vedení se naopak ujali oni. Rozdíl skóre nebyl během poločasu větší než 3 branky a když závěrečné minuty před přestávku patřili střelecky našim hráčům, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 17:17. Střelecky se nejvíc prosazoval Schmalz a také oba pivoti Kuchař s Hanákem. První poločas v mnohém připomínal svým rychlým tempem i počtem branek utkání v Ostravě.

Problematický však byl nástup do druhého poločasu a celá jeho první polovina. Chybující obrana - především na středu - a technické chyby dovolily soupeři střílet jednu branku za druhou. "K tomu naše nepřesvědčivá střelba zapříčinila, že si Náchod vytvořil důležitý náskok 7 branek. Několikerá změna systému obrany a zlepšená útočná hra vedly až k snížení na dvě branky," okomentoval dění v druhém poločase litovelský trenér Lubomír Krejčíř.

V závěrečné tlaku a hře na riziko jsme však neměli štěstí a naopak soupeř pečetil svoji výhru 3 brankami v poslední minutě. Druhý poločas střelecky táhla hlavně dvojice Mičola - Štěpnica.

"Za výkon se stydět nemusíme. Bojovnost nám nechybí, ale k vítězství na hřišti soupeře je potřeba na kvalitě ještě přidat," zhodnotil trenér Krejčíř.

Po Velikonoční přestávce přivítáme  10. dubna na domácí palubovce juniory extraligového mistra z Karviné.

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Kocián, Klesl - Bílý 10/2, Hrachový 8, Štefan 6, Osoba 5, Cvejn 4, Hanuš 2, Balcar 1, Freiberg 1, Bauer, Galba, Manych, Voslař.

Tatran Litovel: Habermann, Orság - Schmalz 6/3, Mičola 5/1, Barabáš 4, Štěpnica 4, Hanák 3, Kuchař 3, Macek 3, Šuba 3, Čtvrtníček 1, Pohlmann, Sléha F.

Sedmičky: 2/3 - 4/4
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 4 - 2
Rozhodčí: Blanický - Kozler
Diváků: 150
31.3.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1052x

Facebook

Partneři: