1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Kostelec na Hané 27:29 (13:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Kostelec na Hané 27:29 (13:12)
Divácky atraktivní utkání s naším nejbližším prvoligovým soupeřem pro nás nedopadlo dobře. Po dlouho vyrovnaném průběhu rozhodla zkušenost hostí s proměňováním vyložených šancí. Oba body tak putovaly do Kostelce na Hané.

Obě družstva nastoupila do utkání s poměrně velkým nasazením a hlavně uvolněně. Našim hráčům se dařila kombinační hra a také rychlé protiútoky především po levé straně, kde byl rychlonohý Marek Šuba. Naopak v obraně se otevírala okénka, ale dobré šance soupeře hasil výbornými zákroky brankář Petr Orság. Podobně se však dařilo i Varhovi na druhé straně. Skóre tak narůstalo poměrně pomalu, naši hráči si několikrát vytvořili 2-3 brankový náskok, ale kostelečtí vždy dokázali zareagovat a rozdíl skóre stáhnout.

Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe, v osmé minutě jsme si vypracovali slibný již 4brankový náskok, když vyloučení hostů dokázali výborně využít znova Šuba se Štěpnicou. Pak však soupeř našel recept na naši hru a svými zkušenostmi jej také dokázal zrealizovat. Především jsme nedokázali pokrýt spolupráci spojek s robustním pivotem Jurkou, který celkově zaznamenal 9 branek ze hry. Střední část 2. poločasu jsme prohráli 3:10, ačkoliv i my jsme měli spoustu šancí. "Kostelec začal úspěšně zakončovat především z pivota a také nečekanými střelami ze země a k rychlému útoku jsme se nedostali," zopakoval trenér Krejčíř.

"Naše spojky neměli tak přesnou střelbu, ale také jsme dostávali míč do pivota. Tomáš Hanák se Zdeňkem Kuchařem však bohužel spalovali jednu šanci za druhou a to bylo pravděpodobně rozhodující pro konečný výsledek," vidí rozdíl mezi zkušenostmi hráčů obou týmů trenér. Poslední část hry se naše proměňování již zlepšilo, ale hosté si již těsný náskok dokázali pohlídat.

"Utkání by si asi zasloužilo remízu. Tak velké množství nevyužitých šancí však znamenalo hořkou porážku," hodnotí zkušený kouč.

Poslední utkání sezóny muži sehrají na hřišti Fatry Napajedla v neděli 9.5. v 17 hodin. Proti poslednímu celku by se měli pokusit zabojovat o konečné 6. místo tabulky.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Orság, Habermann - Štěpnica 7, Šuba 6, Mičola 4/1, Pohlmann 3/1, Schmalz 3, Barabáš 1, Čtvrtníček 1, Hanák 1, Macek 1, Kuchař, Sléha F.

Sokol Kostelec na Hané: Varha, Navrátil - Jurka 10/1, Grulich 7/1, Paták 4, Vasyliev 3, Varhalík 2, Čech 1, Kosina 1, Ševčík 1, Chalupecký, Grepl, Zajíček.

Rozhodčí: Kosmák - Hanák
Sedmičky: 2/2 - 4/2
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 4 - 8
Červené karty: 0 - 1 (Kosina)
Diváků: 240
4.5.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1037x

Facebook