Středomoravská liga: Tatran Litovel B - HC Zlín B 26:23 (9:13)


Středomoravská liga: Tatran Litovel B - HC Zlín B 26:23 (9:13)
Po několikaleté odmlce nastoupilo litovelské Béčko v obměněné sestavě ke svému prvnímu utkání. V předehrávce prvního kola Litovel porazila Zlín zejména díky zlepšenému výkonu v druhém poločase.

Po čtyřech letech hostilo venkovní hřiště opět mistrovské utkání mužů Středomoravské ligy. Litovel měla v tomto ohledu na co navazovat, jelikož se před čtyřmi lety loučila s touto soutěží vítězstvím. Tomu odpovídala také domácí kulisa, která překonala očekávání, za což bych tímto chtěl všem fanouškům poděkovat.

Do prvního poločasu vstoupila obě mužstva nejistě, bylo znát, že je to první utkání sezóny a zejména souhra Tatranu nebyla optimální. V 15. minutě tak soupeř vedl již 3:6. Litovli se nedařilo přesně zakončovat a proměňovat vyložené šance, z čehož naopak Zlín těžil rychlými protiútoky. V podobném duchu se vyvíjel celý poločas a do šaten se odcházelo za nepříznivého stavu 9:13.

Druhý poločas však přinesl úplně jinou házenou ze strany domácích. Trenérem Schmalzem naordinovaná vysunutá obrana dělala Zlínu nemalé problémy a v útoku se Tatran konečně začal prosazovat z postu spojek. Tahouny v útoku byli Ondřej Čtvrtníček a Radovan Šimek, za obranu nutno pochválit Honzu Gottfrieda a Zdeňka Kuchaře, ale pochvalu za druhý poločas si zaslouží celý tým.

Náskok soupeře se během druhého poločasu postupně ztenčoval a v poslední pětiminutovce Tatran strhl vítězství na svou stranu a dva body zůstaly doma.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel B: Dvořák, Sléha M. - Albrecht 3, Čapák 1, Čtvrtníček 8, Fojtaník, Gottfried 3, Kuchař 1, Sléha F., Sléha J. 2, Šimek 5, Škrabal 3
Realizační tým: Schmalz

HC Zlín B: Beneš, Březík - Augusta 2, Helzer 3, Ibffelmann 5, Koanečný 2, Markytán 1, Řehák 3, Žůrek 7
Realizační tým: Dvořák,


Rozhodčí: Nastoupil, Staněk
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 3 - 2
Diváků: 50
1.9.2010 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 789x

Facebook

Partneři: