1. liga mužů:TJ Tatran Litovel - Kostelec na Hané 34:26 (17:10)


1. liga mužů:TJ Tatran Litovel - Kostelec na Hané 34:26 (17:10)
První kolo nového ročníku 1. ligy mužů se hrálo ve znamení regionálního derby. Naše mužstvo se utkalo s tradičním soupeřem - TJ Sokol Kostelec na Hané. S tímto družstvem jsme již dva roky nevyhráli.

1. poločas byl naž do poloviny vcelku vyrovnaný a domácí si udržovali 1-2brankové vedení. Od 16. minuty jsme si postupně vypracovali až sedmibrankový náskok. V této fázi se nejvíce  dařilo našim spojkám (Pohlmann, Schmalz, Číhal). Zásluhu na vytvoření náskoku měla zejména výborná obrana, výkony našich gólmanů (Baránek, Sléha M.). Naopak hostující hráče svými výkony brankáři moc nepodrželi a tak se nám podařilo náskok 7 branek udržet až do konce 1. poločasu.
V úvodu druhé části se nám dařilo náskok udržovat a místy ho zvýšit až na 9 branek. Mezi 14. a 20. minutou se ale hostujícímu celku podařilo snížit na pouhé 3 branky. Toto období bylo poznamenáno serií vyloučení na obou stranách ( chvílemi se hrálo i ve 4 hráčích na jedné i druhé straně), čehož dokázali hosté náležitě využít. Zejména souhra s pivotem Jurkou nám dělala v té chvíli veliké problémy. Naše obrana na rozdíl od prvního poločasu si s tímto výborným pivotem nedokázala poradit. Po vyrovnání sil se nám podařilo náskok opět zvýšit a udržet až na konečný osmibrankový rozdíl.
Utkání se hrálo dost tvrdě, ale vcelku korektně. Ovšem některé zákroky ( a to na obou stranách) byly vcelku zbytečné a nebezpečné.Zejména zákrok hostujícího hráče č.2 na našeho D.Barabáše ve 2. minutě 1. poločasu volal po červené kartě. Ale myslím, že i to k derby patří.

Sestava a branky: M. Baránek, M. Sléha - M. Havlíček 1, F. Sléha, J. Schmalz 12, M. Konšel 1, J. Číhal 7, T. Hanák, Z. Kuchař 1, M. Knébl 1, O. Čtvrtníček 1, J. Pohlmann 7, P. Zapletal
30.9.2010 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 807x

Facebook