1. liga mužů: TJ Šumperk - Tatran Litovel 25:20 (14:12)


1. liga mužů: TJ Šumperk - Tatran Litovel 25:20 (14:12)
Ve třetím kole 1. ligy chtěl náš celek odčinit prohru na domácí palubovce v minulém kole a naopak dovézt body z půdy soupeře. Regionální derby v Šumperku bylo zpočátku vyrovnané, pak si jej však náš tým prohrál vlastními chybami.

Šumperk je letos prvoligový nováček, ale již delší dobu se držel na špici severomoravské 2. ligy. Tým je založen na hře Petra Dopity a Tomáše Laštůvky a výkonů brankáře Zbyňka Ošťádala. Poslední dva jmenované jsme mohli před časem (2004/2005) vídat také v litovelském dresu.

Utkání jsme začali dobrou obranou a pokoušeli se vyrážet do rychlých protiútoků. To se až tolik nedařilo a více gólů jsme dávali přes postavenou obranu domácích. Domácí tradičně hrozili nejvíc přes spojky - většinu gólů si rozdělili Dopita, Laštůvka a mladý Vobořil. 5 minut před přestávkou jsme se ujali dvoubrankového vedení a navíc jsme měli výhodu přesilovky. Tu jsme však odehráli velice špatně, když jsme pouze 2 góly inkasovali. Domácí stihli přidat do sirény ještě další dvě branky a v poločase vedli.

Druhý poločas jsme zahájily rychlým srovnáním na 15:15, pak však začal v šumperské brance úřadovat urostlý brankář Zbyněk Ošťádal. "Ošťádal je poziční brankář, naši mladíci nedokázali počkat na jeho pohyb a on je tak zkušený, že to prostě pálili do něho," uvedl litovelský kouč Zdeněk Sléha. V polovině druhého poločasu to již bylo o 4 branky pro domácí a na některých našich hráčích bylo znát, že si moc v koncovce nevěří. Vysunutím osobní obrany na Laštůvku se nám podařilo přinutit domácí k chybám a stáhli jsme na rozdíl pouze dvou branek. Zrychlili jsme také přechod do útoku, což však znamenalo i vyšší počet ztracených míčů a opět ztroskotání na domácím gólmanovi. Naopak domácí už nikam nespěchali a do útoku se "hnali" vysloveně krokem. Avšak i to jim stačilo, protože dokázali dávat branky a posledních pět minut vyhráli v poměru 3:0.

"Kluci dlouho neplnili, co jsme si domluvili, mysleli si, že to Baránek v brance vychytá sám, ale nevychytal. Špatně jsme přistupovali, jen blokovali. Šumperk pak zvýšil agresivitu, což rozhodčí tolerovali a my jsme přestali hrát," hodnotil utkání trenér Sléha.

I my musíme v dalších utkáních zvýšit agresivitu a více bojovat na brankovišti. Jako problém se ukazuje i zakončování vyložených šanci a z nepřipravených pozic. S 20 vstřelenými góly na utkání se prostě v dnešní házené vyhrávat nedá.

Příští utkání odehrajeme na domácí palubovce v sobotu 16. října 2010 v 17 hodin proti HBC Jičín B.

Sestavy a branky:
TJ Šumperk: Ošťádal, Cimfl - Laštůvka 8/1, Vobořil 6, Dopita 4, Korec 4/1, Nimmerrichter 3, Kranich, Mikuláš, Drechsler, Kubáček, Petrtýl, Marek, Hejný.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Schmalz 6/1, Barabáš 4, Knébl 3, Macek 2, Konšel 2, Kuchař 2, Číhal 1, Hanák, Havlíček, Pohlmann, Sléha F., Šmíd.

Rozhodčí: Novotný J. - Bauer
Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 3 - 2
Sedmičky: 2/2 - 1/1
Diváků: 286
12.10.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1111x

Facebook