1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Ronal Jičín B 26:18 (8:7)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Ronal Jičín B 26:18 (8:7)
Po dvou prohraných zápasech tentokrát dokázali muži v domácím prostředí bodovat naplno. Utkání rozhodl náš výborný nástup do druhého poločasu, když jsme si proti soupeři z Čech vytvořili rozhodující náskok.

Litovelský celek vstupoval do utkání s cílem odčinit předchozí prohru v domácím prostředí s Karvinou a také s cílem nasbírat co nejvíce bodů již v úvodu soutěže. Hosté naopak věděli, že náš tým dokáží v domácím prostředí porážet, a tak se chtěli pokusit získat body i z naší půdy.

První poločas jsme začali dobře, když se dvakrát trefil z dálky Pohlmann, pak však diváci mohli sledovat opatrnou házenou, v níž dominovaly obrany a brankáři a padalo málo gólů. Naši hráči nedokázali najít recept na dobrou obranu soupeře a gólů přibývalo nezvykle málo. Stejné problémy však měli i hostující hráči, jež naše obrana vystavovala často do pasivity a několik příležitostí vychytal pozorný Baránek. Žádný z týmů se nedokázal gólově utrhnout a poločas tak skončil hubeným výsledkem 8:7.

Po přestávce se však obraz hry výrazně změnil. Naši vlétli na soupeře rychlou hrou a pomocí jednoduchých kombinací se dostávali až do dobrých střeleckých pozic. Další dvě branky přidal opět J. Pohlmann a rozestřílel se konečně také J. Schmalz. K nim se přidali také další střelci (hlavně D. Barabáš) a rázem jsme v 10. minutě druhého poločasu vedli o 6 branek. Zásluhu na tom měla opět také obranná činnost, hosté se často nedokázali dostat ani do zakončení a ztráceli míče.

"Právě zlepšená a přímočařejší hra v útoku, ke které jsme naše hráče nabádali o přestávce, vedla společně s velmi dobrou obranou k tomuto vítězství," poodhalil rozdíl mezi oběma poločasy domácí trenér Zdeněk Sléha. Zbytek utkání jsme již pevně drželi ve svých rukou a příležitost dostali i střídající hráči.

V příštím kole zajíždějí muži k těžkému utkání do Dvora Králové, který si v loňské sezóně "odskočil" na rok do extraligy. Zde se nám ještě nikdy nepodařilo získat ani jeden bod, ovšem Královédvorští v sobotu vysoko prohráli v Bystřici pod Hostýnem. Utkání začíná v 17 hodin.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Schmalz 7/2, Barabáš 5, Pohlmann 5, Číhal 2, Knébl M. 2, Šmíd J. 2, Kuchař 1, Macek T. 1, Valach 1/1, Čtvrtníček, Havlíček, Sléha F., realizační tým: Sléha Z., Šmíd L., Macek T., Navrátil.

HBC Ronal Jičín B: Soukup, Podzimek - Chyba 4, Hošic 3, Kolomazník 3, Šulc 3/2, Bednář 2, Jakl 2, Boháček 1, Rychna, Drbohlav, realizační tým: Kynčl, Kůta.

Rozhodčí: Tokoš - Pavlíček
Žluté karty: 3 - 4
Vyloučení: 6 - 5
Sedmičky: 3/3 - 4/2
Diváků: 237
19.10.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 842x

Facebook