Středomoravská liga mužů: Tatran Litovel B - SK Droždín 28:24 (14:14)


Středomoravská liga mužů: Tatran Litovel B - SK Droždín 28:24 (14:14)
V dalším utkání Středomoravské ligy mužů svedl domácí B tým souboj s aktuálně vedoucím celkem soutěže SK Droždín. Vyrovnané utkání jsme ve svůj prospěch rozhodli výbornou hrou v posledních 10 minutách a získali cenné vítězství.

Droždínský celek se dlouhodobě drží na špici Středomoravské ligy především díky své sehranosti a hráčům se zkušenostmi z vyšších soutěží, kteří jsou doplněni mladšími hráči.

Začátek utkání se nám vydařil, když jsme dokázali dvakrát ubránit a dát dva góly. Pak se hra vyrovnala a branky padaly na obou stranách víceméně vyrovnaně až do přestávky. Cílem naší obrany bylo ubránit spolupráci střelce hostí Švába s pivotem. To se částečně dařilo, ale hosté se prosazovali také z druhé spojky, záběhy křídel a také rychlými útoky. V útoku jsme se tentokrát opírali převážně o levou stranu. Velmi dobře se na spojce prosazoval Rozsypal a na středu Čtvrtníček. Dvoubrankové vedení jsme po vlastních chybách ztratili až v závěru poločasu.

Do druhého poločasu jsme šli se záměrem minimalizovat vlastní chyby a hrát více kombinačně. To se však zpočátku nedařilo. Dobrý výkon Karla Dvořáka v brance spolu s tvrdou obranou jsme totiž nedokázali přenést do útoku. Po sérii našich vyloučení a tím pádem neurovnané hry se soupeř postupně dostal až do dvoubrankového vedení 23:21. V tu chvíli jsme ale jakoby zaveleli k obratu v utkání. Nejprve jsme přečkali oslabení bez inkasovaného gólu a poté si sérií 5 branek v řadě vybudovali rozhodující náskok. V této fázi se střelecky dokázali nejvíce prosadit Kuchař a opět Čtvrtníček. Jako potvrzení naší výhry proměnil Fojtaník dva rychlé útoky a upravil tak stav na konečných 28:24.

Příští utkání odehraje béčko v sobotu 30.10. v 15 hod. s Žeravicemi v hale v Předmostí u Přerova. Díky přestávce ligových soutěží pojedeme v plné sestavě a cílem je konečně bodovat na půdě soupeřů. Doma se B tým představí ještě 7. listopadu proti V. Bystřici B a 17. listopadu proti Uh. Hradišti v předzápase Českého poháru mužů s Třeboní.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Dvořák, Sléha M. - Čtvrtníček 7, Kuchař 6/2, Rozsypal 6/2, Šimek 3, Fojtánik 2, Sléha F. 2, Čapák 1, Škrabal 1.

SK Droždín: Vesecký, Velfel - Bělka 6, Vaverka 6, Šváb 5, Soukup 4/1, Mádr 1, Pečinka 1, Schneider 1, Dočkal, Somol, Šmíd.

Rozhodčí: Smékal R. - Novotný P.
Žluté karty: 4 - 4
Vyloučení: 7 - 1 (!!!)
Sedmičky:  4/4 - 2/1
Diváků: 40
29.10.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 940x

Facebook

Partneři: