Starší dorost: Sokol HC Přerov - Tatran Litovel 26:37 (10:15)


Starší dorost: Sokol HC Přerov - Tatran Litovel 26:37 (10:15)
K prvnímu utkání odjížděli dorostenci do nedalekého Přerova. Po řadě nemocných, které naše družstvo poslední dobou mělo, jsme se neposledních chvíli dali všichni dohromady a sestava tak byla kompletní. Jediné co nás trápilo, byla nemoc brankáře Davida Krejčího, který odjel k zápasu v teplotách.

Do zápasu jsme šli s jasným cílem odvést si dva body ze hřiště soupeře, přestože jsme věděli o některých silných stránkách na straně soupeře, který navíc hrál v domácím prostředí. Jeho postavením v tabulce (7. místo) jsme se nesměli nechat zaskočit. Utkání jsem začali dobře když jsme po rychlých brankách z prostoru spojek (Konšel, Nedoma) dokázali rychle vést 5:2 a následně po brankách, které přidal Honza Šmíd a Petr Aleš 11:5! Soupeře jsme tímto tlakem donutili k vybrání time-outu. Pro zbytek poločasu došlo k prostřídání sestavy, tak aby dostali šanci i hráči z lavičky. V útočné fázi se nám i nadále dařilo zakončovat z prostoru spojek Karel Robenek a pivota Petr Aleš. V obranné fázi se už tolik nedařilo pomáhat jinak vynikajícímu Davidovi Krejčímu, který i přes jeho nemoc podal velice dobrý výkon. Poločasový výsledek nakonec byl v náš prospěch v poměru 15:10.

Začátek druhé půle byl vyrovnaný a nikdo se nedokázal výrazně prosadit. Skóre se tak přelévalo pořád v rozdílu 5-7 branek v náš prospěch. Vyzdvihnout lze souhru spojek Konšela a Šmída a jejich uvolňování pivota a křídel. Z pivota zakončoval Petr Aleš popř. Honza Sléha. Naopak křídlům se moc nedařilo. V polovině druhé půle bylo skóre 27:18 a tak opět dostali šanci mladší hráči. Soupeř v tuto dobu po zbytečných i nesportovních faulech měl několik vyloučených a nám se podařilo této šance využít a přidali jsme rychlé branky z rychlého protiútoku Honzou Sléhou a Mirkem Nedomou. Ze spojky se prosadil Karel Robenek i Jakub Šmíd. Za dalších 7 minut bylo skóre už 33:19 a nebylo pochyb o tom, že dva body si skutečně odvezeme. Zápas se dohrával v poklidném tempu, ze kterého vyčnívaly jen dva nesportovní a naprosto zbytečné fauly domácích, které byly po právu ohodnoceny přímou červenou kartou. Ve volném tempu, kdy jsme soupeři nakonec dovolili ještě snížit na 11brankový rozdíl, se prosadili i mladí hráči Martin Hlavinka a Jirka Novák. Utkání skončilo nakonec 37:26 a všem patří díky za předvedenou hru.

Sestava a branky: Krejčí - Gottfried 2, Sléha 2, Nedoma 4, Robenek 3, Šmíd Jakub 1, Aleš 4, Hlavinka 1, Albrecht 2, Novák 1, Konšel 9, Šmíd Jan 8, Kuba, Navrtátil.
16.2.2011 | Petr Filip | Přečteno: 913x

Facebook