1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 25:22 (13:9)


1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 25:22 (13:9)
Házenkáři Litovle prohráli i druhé utkání nové prvoligové sezony. Tatran zajížděl s cílem bodovat na palubovku Náchoda, kde však nakonec prohrál rozdílem tří branek.

Litovelští házenkáři znovu doplatili na špatný výkon v prvním poločase. Stejně jako v domácím zápase se Zlínem museli i v Náchodě dohánět manko, což se jim opět nepodařilo.

"Bohužel to byl podobný případ jako v domácím zápase prvního kola. Znovu nám utekl první poločas," litoval trenér Tatranu Zdeněk Sléha. Náchod se během první třicetiminutovky dostal do vedení o čtyři branky. "Prvních deset minut bylo dobrých, ale pak se to nějak pokazilo," vysvětloval litovelský trenér.

Ten se musel obejít bez tří hráčů základní sestavy Šuby, Hanáka a Číhala. "To se pak hraje těžko, ke všemu měl Havlíček nachlazení," konstatoval trenér Sléha.

Jeho tým ve druhé půli bojoval i za přispění deseti branek největší hvězdy týmu Matěje Konšela aspoň o remízu. Ke střelecky produktivnímu Konšelovi se však nikdo z dalších hráčů nepřidal, a Hanáci tak v Náchodě padli o tři branky.

"Je to škoda, v Náchodě se určitě dalo něco uhrát. Gólmani nám zachytali, takže musíme litovat toho nepovedeného prvního poločasu. Musíme to na tréninku zase rozebrat, aby se nám to znovu neopakovalo," prohlásil trenér Sléha.

V sobotním zápase proti Jičínu B chtějí Hanáci stoprocentně uspět. Spolehnout se budou moci i na Konšela, který kromě Litovle hraje i v dresu extraligové Dukly Praha.

"Když to bude stíhat, tak bude nastupovat i za nás. Proti Jičínu by hrát měl, horší to pak bude v Olomouci, protože tento zápas se mu už kryje s extraligou," vysvětlil trenér Sléha.

Utkání s Jičínem B startuje již tuto sobotu 6. října v 17 hodin v litovelské sportovní hale.

Rozhodčí: Blanar - Haramul
Sedmičky: 2 - 4
Vyloučení: 8 - 7
ČK: Bauer, Freiberg (oba Náchod)
Diváků: 150

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Kocián, Vaněček - Balcar 5, Černý, Cvejn, Osoba 7, Manych, Nosil 3, Bauer, Lojda 1, Klouček 4/2, Vítek 2, Freiberg 1, Pich 2. Trenér: Petr Šulc.

Tatran Litovel: M. Sléha, Drkula - Šimek, Kuchař, Gottfried 1, Nedoma 4, Čtvrtníček, Pavlík, F. Sléha 1, Šmíd 3, Konšel 10/2, Havlíček 1, Aleš 1/1, Macek 1/1. Trenér: Zdeněk Sléha.
4.10.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1074x

Facebook

Partneři: