1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná B 29:28 (13:15)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná B 29:28 (13:15)
Konečně! První vítězství sezony slaví házenkáři Tatranu Litovel. Hanáci v domácím zápase sedmého kola první ligy porazili Karvinou B 29:28.

Litovelští házenkáři čekali na premiérovou výhru sezony dlouhých šest zápasů, v tom sedmém se dočkali. V domácím souboji s rezervou Karviné ale museli otáčet nepříznivý stav.

"V prvním poločase jsme dvakrát prohrávali o šest branek. Do přestávky jsme to ale stihli stáhnout na dvougólové manko," popisoval úvod důležitého zápasu trenér Tatranu Zdeněk Sléha.

"O přestávce jsme si něco v kabině zostra řekli a ve druhém poločase kluci plnili, co měli," pochvaloval si litovelský kouč. Klíčem k obratu byla především zlepšená obrana domácího celku, nervy to ale byly až do konce.

Hanáci se totiž vítězného gólu dočkali v nejzazším možném čase. Sotva co Nedoma vstřelil gól na 29:28, tak zazněl klakson oznamující konec utkání. Pak už na palubovce mohla vypuknout litovelská radost.

"Kluci do toho dali srdíčko a viděli, že se dá se zápasem něco dělat, i když se prohrává šestigólovým rozdílem," těšilo trenéra Sléhu.

Tomu se do sestavy po zranění vrátil Jiří Číhal a těšit jej mohlo i šest branek Davida Barabáše, který od letošní sezony hostuje v extraligovém Brně. Šesti přesnými trefami k vítězství pomohl rovněž Marek Šuba.

Litovel se díky vítězství odlepila ze dna prvoligové tabulky, v příštím kole by Tatran rád posbíral nějaké body na palubovce Loun, které jsou v tabulce sedmé.

"Louny ovšem doma dlouho neprohrály. Zápas si navíc přeložily na neděli, aby měly hráče z Lovosic. Bude to těžký zápas," říká trenér Sléha. Ten by měl mít k dispozici i "extraligové" duo Matěj Konšel, David Barabáš.

"Mají volno. Zatím vždycky když mohli, tak za nás nastoupili," těší litovelského trenéra Sléhu.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Drkula, Kráčmar, Sléha M. - Barabáš 6/2, Šuba 6/1, Šmíd 5, Číhal 4, Gottfried 3, Kuchař 3, Nedoma 2, Hanák, Pavlík, Sléha F., Sléha J..

HCB Karviná: Bartoň - Szymon 1, Dudek 10/2, Pindej 2, Marhons 3, Michalisko 4, Neuwirth, Vengřín, Niebroj 1, Mlotek 2, Moj, Diviš 1, Paululik 4.

Rozhodčí: Martiník - Petruška
žluté karty: 2 - 2
Sedmičky: 3/4 - 2/2
Vyloučení: 4 - 2
Diváků: 206
12.11.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1040x

Facebook

Partneři: