1. liga mužů: ČZ HBC Strakonice 1921 - Tatran Litovel 26:19 (15:7)


1. liga mužů: ČZ HBC Strakonice 1921 - Tatran Litovel 26:19 (15:7)
Hodně nevydařený zápas odehráli litovelští házenkáři na palubovce Strakonic. Hráči Tatranu odjížděli do jižních Čech v okleštěné sestavě, navíc přišli o zraněného Miroslava Nedomu a zápas nakonec prohráli rozdílem sedmi branek.

V prvním poločase bylo skóre vyrovnané do 21. minuty, kdy na ukazateli svítil stav 6:6. Pak ale hosté doplatili na hru v oslabení a zbytek první půle prohráli výsledkem 9:1. Po poločase tak celek Strakonic vedl slibným rozdílem 15:7.

Hosté nebyli v nejlepším rozpoložení a k náladě jim nepřidalo ani zranění Nedomy, kterého musela záchranná služba převézt do nemocnice.

"Ve výskoku do něj soupeř strčil. Spadl na ruku, vykloubil si zápěstí a zlomil si v něm nějaké kůstky," popisoval nepříjemný moment litovelský trenér Zdeněk Sléha s tím, že se bez své opory bude muset zhruba na půl roku obejít. Zdravotní trable navíc sužovaly i dalšího litovelského hráče Jiřího Číhala, kterého trápí koleno.

Ve druhém poločase se Tatranu povedlo snížit nepříznivý rozdíl na tři branky, za stavu 17:14 ale přišlo několik zbytečných ztrát a neproměněných šancí Litovle a Jihočeši se vrátili do výrazného náskoku, který si pohlídali až do konce zápasu. Strakonice si díky výhře 26:19 připsaly další dva body do tabulky, ve které jsou na výborné čtvrté pozici. Litovel je naopak desátá.

"Byla to z naší strany taková křeč, určitě se na hráčích podepsalo to zranění Nedomy. Máme problém se sestavou, dělali jsme chyby a navíc jsme nedokázali najít recept na jejich brankáře," hledal příčiny porážky trenér Litovle Sléha.

V dalším kole první házenkářské ligy přivítá Tatran na domácí palubovce souseda z tabulky Chodov. V sobotním utkání tak půjde o hodně. "Záležet bude na naší sestavě. David Barabáš by měl být k dispozici," prozradil kouč Sléha.

Sestavy a branky:
ČZ HBC Strakonice 1921: Jareš, Kaufman - Vávra 4, P. Masák, Houska, Moravec 2, Pek 3, M. Masák 4, Tockstein 1, Zbíral 2/2, Marienka 5, Bažata, Zbíral 3, Krejčí 2. Trenér: Miroslav Vávra.

Tatran Litovel: M. Sléha, Drkula - Gottfried 4, Kuchař 4, Číhal, Nedoma 1, Albrecht 1, Šuba 1, F. Sléha, Šmíd 4/2, Havlíček 4, J. Sléha. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: Nezbeda - Zelenka
Branky ze 7m hodů: 2 - 2
Vyloučení: 5 - 7
Diváků: 200
5.12.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1047x

Facebook

Partneři: