1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Nové Veselí 33:24 (16:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Nové Veselí 33:24 (16:13)
Po přestávce se znovu rozjela první liga házenkářů a na tým Litovle čekal velmi silný soupeř. Tatran si však na domácí palubovce dokázal s Novým Veselím poradit a třetí tým tabulky přejel výsledkem 33:24. Hanáci tak získali další dva body a jsou o další krůček blíž k záchraně.

Nováček soutěže z Nového Veselí ukazoval v úvodu zápasu, proč mu po zásluze patří třetí místo tabulky. Hosté se na Hané ujali vedení, které jim však dlouho nevydrželo. "Ze začátku byli soupeři lepší, pohyblivější a potrestali nás z několika trháků. Začalo se to ale lámat kolem dvacáté minuty prvního poločasu, kdy jsme odskočili do vedení o tři branky," popisoval litovelský trenér Květoslav Kuba.

O poločase vedli Hanáci 16:13 a po dobrém startu druhého dějství to vypadalo na pohodové vítězství domácího týmu.

Obrázek
Střelecky se prosadil také křídelník Marek Šuba. Více foto v galerii zde.


"Jenže pak jsme měli takové hluché místo a zápas jsme si sami trochu zkomplikovali. Soupeř se opět dotáhl na rozdíl tří branek," upozornil trenér Kuba. Následně však opět převzali otěže zápasu pevně do svých rukou litovelští házenkáři, kteří perfektním závěrem dospěli k výhře o devět branek. "Hrála se krásná házená, myslím, že se to divákům muselo líbit," pochvaloval si domácí kouč.

Do sestavy Tatranu se po zranění vrátil Tomáš Macek, chyběl naopak vyhlášený střelec Matěj Konšel. "Brzy by se měl na palubovky vrátit. Možná už nastoupí ve středu za Duklu," poznamenal Kuba. Ten byl spokojen s výkonem obrany, ve které vyzdvihl výkon Michala Havlíčka. "A po delší době nám výborně zachytali oba brankáři," pochvaloval si Kuba.

Nejlepším střelcem Litovle byl desetigólový Jan Šmíd. "Nebál se vzít zodpovědnost sám na sebe a až na jeden rychlý útok všechno proměňoval," konstatoval Kuba.

Litovel má po další výhře na kontě již dvanáct bodů a drží se na devátém místě tabulky. V dalším kole se představí v důležitém zápase na půdě Karviné B, která je o jednu příčku níž. "Pokud by se nám tam povedlo zvítězit, tak bychom jim odskočili na čtyři body. Už se ta naše situace jeví lépe, ale zachráněni ještě zdaleka nejsme," uvědomuje si trenér Tatranu Kuba.

Sestavya branky:
Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Gottfried, Kuchař, Barabáš 4/1, Číhal 3, Podhráský, Hanák 3, Čtvrtníček, Martinásek 3, Šuba 7/1, Šmíd 10, Havlíček, Macek 3. Trenéři: Květoslav Kuba a Lubomír Krejčíř.

Sokol Nové Veselí: Zahradník, Čekal - Smrčka 1, Prokeš, Pavel Najman 3, Bláha 4, Petr Najman, Hajčman 4, Strejček 5/2, Kazatel, Melichar 1, Hron, Štikar, Kudla 6. Trenér: Pavel Hladík.

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Branky ze 7m hodů: 2/3 - 2/2
Vyloučení: 2 - 4
Diváků: 173
16.4.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1325x

Facebook