1. liga mužů: Tatran Litovel - ČZ HBC Strakonice 1921 26:25 (14:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - ČZ HBC Strakonice 1921 26:25 (14:14)
Házenkáři Tatranu Litovel mohou kolo před koncem sezony slavit záchranu v první lize. Hanáci na domácí palubovce přehráli tým Strakonic o jediný gól a mají jistotu, že již nemohou skončit na horším než devátém místě tabulky.

"Všem nám spadl velký kámen ze srdce. Trenérům, hráčům i fanouškům, kterým patří velké poděkování za to, jak nás celou sezonu povzbuzovali. A v tom posledním zápase proti Strakonicím byli pořádně slyšet," prohlásil litovelský trenér Květoslav Kuba.

Ten po velmi špatném podzimu převzal funkci hlavního trenéra a spolu s externím koučem Lubomírem Krejčířem vytáhl družstvo Litovle z pásma sestupu. Definitivu si Tatran musel ale tvrdě vybojovat v domácím souboji proti Strakonicím - velkému překvapení letošní sezony.

"Byl to nejlepší soupeř, který na jaře v Litovli hrál. Náš respekt vůči nim byl naprosto oprávněný," vystavil kompliment jihočeskému soupeři trenér Kuba. Od první do poslední minuty bylo skóre velmi vyrovnané, ani jeden z týmů se nedokázal dostat do výraznějšího vedení.

Poločas skončil nerozhodně 14:14, ve druhém poločase vedly Strakonice až o dvě branky, pak ale Tatran vyrovnal a do koncovky zápasu šly oba týmy ze stejné startovní čáry. V závěru zápasu chytil litovelský brankář Habermann sedmimetrový hod a navíc se rozstřílel domácí Číhal, jenž předvedl svůj nejlepší výkon jara.

Poslední slovo ve vyrovnaném klání měl domácí Macek, který v závěrečné minutě vstřelil svoji šestou branku zápasu, kterou poslal Tatran do vedení 26:25. Hosté moli vyrovnat, jenže v poslední akci neuspěli. Tatran tak těsně zvítězil a získal dva body zaručující záchranu.

"Všichni hráči bojovali na sto procent. I ti, kteří měli nějaké zdravotní problémy, chtěli nastoupit. Výborně zachytali i gólmani. Jenom škoda zbytečného množství technických chyb, které však předvedl i soupeř," konstatoval domácí trenér Kuba, který vyzdvihl i výkon nejlepšího střelce zápasu Davida Barabáše.

V posledním zápase sezony se Litovel představí na Chodově, kde bude poprvé na jaře moci hrát uvolněně a bez nervů. "Víme, že už nemůžeme skončit hůře než devátí. Na dálku budeme držet palce i Olomouci, aby se zachránila," vzkázal litovelský trenér Kuba.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Gottfried, Kuchař, Barabáš 8/1, Číhal 5, Nedoma, Hanák, Martinásek 3, Šuba 1, Šmíd 3, Havlíček, Macek 6/1. Trenér: Květoslav Kuba.

ČZ HBC Strakonice 1921: Jareš, Kaufman - Vávra 3, Masák P., Pek 6, Marek, Tockstein 2, Mošovský 5/2, M. Zbíral, Marienka, Bažata 2, D. Zbíral 5, Krejčí 2. Trenér: Miroslav Vávra.

Rozhodčí: Kosa - Švidernoch
Sedmičky: 2/4 - 2/3
Vyloučení:   7 - 6
Diváků: 163
14.5.2013 | admin | Přečteno: 1259x

Facebook

Partneři: