Starší miniházená - Turnaj v Horce nad Moravou 5.5.2013


Starší miniházená - Turnaj v Horce nad Moravou 5.5.2013
V neděli 5. května se naše družstvo starších mini zúčastnilo turnaje v Horce nad Moravou. Našimi soupeři byla děvčata z Horky a chlapecká družstva Velké Bystřice a Olomouce. Věděla jsem, že nás nečeká nic lehkého, ale po dobrém výkonu z minulého týdne jsem věřila, že bychom mohli i s týmem z Bystřice sehrát vyrovnaný zápas.

První zápas jsme se utkali s domácími děvčaty. Hned ze začátku utkání jsme si vybudovali čtyřbrankový náskok, který jsme do konce utkání ještě navýšili. Domácí si během utkání nadrobili spoustu technických chyb, čehož jsme využili a rychlým rozehráním nasázela naše dvojice Natálka Kuxová a Jirka Svoboda laciné branky do soupeřovy sítě. Za předvedený výkon v tomto utkání musím pochválit všechny hráče. Hráli s velkým nasazením, a když se pokazilo něco v útoku, dohnali to v obraně.

Ve druhém utkání nás čekalo družstvo Velké Bystřice. Naším cílem nebylo tento zápas vyhrát, ale jak jsem již psala, chtěli jsme sehrát vyrovnaný zápas. Ovšem vyrovnaný zápas nejde sehrát se spící obranou a stojícím útokem. Výkonem, který moji svěřenci předvedli v prvním poločase, jsem byla doslova zděšená. Jeden vedle druhého na hřišti stál jako kůl v plotě a koukal, jak do naší brány padá jeden gól za druhým. Neustále jsem si kladla otázku, kam se vytratila jejich bojovnost. Vypadalo to, jakoby se našich soupeřů zalekli. Druhý poločas vypadal o kapku lépe, bylo vidět, že si naše slova o poločase vzali k srdci. Obrana se probudila, útok se rozpohyboval, ale potrápilo nás nepřesné střelecké zakončení a tak si bystřický gólman musel připadat jako živý terč. Proto si po právu dva body z tohoto utkání odneslo družstvo Bystřice.

V posledním utkání jsme se střetli s družstvem STM Olomouc. To jsme o týden dříve, po vyrovnaném boji, porazili. Po našem předvedeném výkonu v předchozím zápase, jsem ale nečekala hladký průběh. Na našich hráčích byla sice během utkání znovu k vidění jejich bojovnost, ale neustále nás trápila nepřesná střelba. Nejvíce se trápil Ondra Stejskal, který do své střelby dával úplně vše, ale nedařilo se mu trefit bránu. Z prostoru křídla se několikrát nečekaným podstřelem podařilo Markovi Spurnému překvapit olomouckého brankaře a na druhé straně se nenechal zahanbit ani Radek Dubový a přidal krásné dvě branky po náskoku nad brankoviště. Důležité góly přidal i Jirka Svoboda, který si na brankaře připravil vždy nějakou "kulišárnu". Nejlépe se ale dařilo zakončovat Natálce Kuxové, která svojí nekompromisní ránou soupeřovu bránu doslova rozstřílela a v tomto utkání si tak připsala deset úspěšných střel.

Celkové umístění na turnaji tedy odpovídá našim výsledkům a tak jsme obsadili pěkné druhé místo, hned za Velkou Bystřicí, která si poradila se všemi přítomnými týmy. Celý tým chci hlavně pochválit za znovunalezení své bojovnosti.
Závěrem bych chtěla jen říct, že všechny týmy hrají házenou na stejné úrovni, nikdo není o tolik lepší, jak by se mohlo zdát. A tak snad jednou přijde den, kdy i my konečně Velkou Bystřici porazíme. Kdy to přijde, ale nevím, nejspíš až se naši malí házenkáři přestanou bát svého soupeře. Jít na hřiště se strachem z protihráčů, je jako jít na hřiště za stavu 5:0 pro soupeře.

Sestava a góly: Habermannová Klára, Kuxová Natálie (21), Liška Filip, Uhlár Denis, Spurný Marek (5), Čučka Jiří, Svoboda Jiří (11), Stejskal Ondřej, Dubový Radek (4), Šišmová Jana
Výsledky:
Tatran Litovel         8:15    Horka - holky
Tatran Litovel     7:13        Velká Bystřice
Tatran Litovel        19:18        STM Olomouc

Trenérka: Vašíčková Petra
16.5.2013 | Lenka Filipová | Přečteno: 1036x

Facebook