Starší mini v Kostelci na Hané - 12.5.2013


Starší mini v Kostelci na Hané - 12.5.2013
V neděli 12.května se naše družstvo starších mini zúčastnilo turnaje v Kostelci na Hané. Našimi soupeři bylo družstvo domácích, kluci z Horky nad Moravou a děvčata Zory Olomouc. Na turnaj jsme jako vždy jeli v počtu deseti hráčů, ale tentokrát nám chyběla naše gólmanka Klárka Habermannová.

Hlavním úkolem tedy bylo najít někoho, kdo zastane její úlohu v bráně. Hráči o to projevili velký zájem, a tak jsme v průběhu celého turnaje mohli v bráně zahlédnout Radka Dubového, Marka Spurného, nováčka Dana Ryzího a dokonce i Natálku Kuxovou. Všichni jmenovaní předvedli velké nasazení a krásné zákroky. Nejvíce se v bráně zalíbilo Radkovi, a jelikož se mu opravdu dařilo, dostal i nejvíce prostoru.

První zápas jsme sehráli s olomouckými děvčaty. První poločas byl velmi vyrovnaný a až v polovině druhého jsme si vybudovali tříbrankové vedení, které jsme udrželi až do konce utkání. Nejvíce nás potrápila nepřesnost při zakončení, z celkových čtyřiceti střel jsme dali čtrnáct branek. Velký kus práce ale odvedla naše tvrdá obrana, kterou se mladá děvčata bála prodrat až na brankoviště. A tak si naši malí házenkáři vítězství zasloužili.

Ve druhém utkání byl našim soupeřem domácí Kostelec. Tento tým nás čekal v jarní části sezóny vůbec poprvé, a tak jsme nevěděli, co máme čekat. Hned ze začátku jsme zjistili, že domácí mají ve svých řadách tři velmi šikovné hráče a vynikajícího gólmana, který naše malé střelce velmi potrápil, přestože svoji střelu umisťovali k tyčím jeho brány. Hlavně v prvním poločase se znovu předvedla naše obrana, kosteleckým oporám nedovolila snad jedinou střelu po uvolnění, a tak jim nezbývalo nic jiného než střílet z dálky. S takovými střelami si v bráně ale lehce poradil Radek Dubový. Ve druhé polovině zápasu ale naše obrana polevila a tak se domácím podařilo náš náskok stáhnout, přesto jsme i tento zápas dotáhli do vítězného konce. V tomto utkání zasloužil pochvalu Denis Uhlár, kterému se podařilo několikrát za sebou vzít soupeři v útoku míč.

V posledním zápase nás čekali kluci z Horky. Zápas byl až do konce velmi vyrovnaný, jednobrankové vedení se neustále přelévalo z jedné strany na druhou a dá se říci, že nejvíce zaslouženým výsledkem zápasu by byla remíza. Jelikož jsme ale v průběhu zápasu nadělali více chyb než naši soupeři, tak se štěstí přiklonilo na jejich stranu a pár vteřin před koncem se jim podařilo získat vítězné jednobrankové vedení, na které jsme už nebyli schopni odpovědět.

I přes jednu prohru jsme na turnaji zvítězili a obsadili tak první místo. S předvedeným výkonem jsem byla spokojena a celý tým zaslouží velkou pochvalu za bojovnost. Jako vždy předvedli velmi dobrý výkon Jirka Svoboda a Natálka Kuxová. Svými výkony se k této dvojici začínají připojovat Ondra Stejskal, Marek Spurný a Radek Dubový.

Sestava a branky: Ryzí Daniel, Kuxová Natálie (18), Svoboda Mirek, Uhlár Denis, Spurný Marek (4), Kubáček Jan, Svoboda Jiří (13), Stejskal Ondřej (6), Dubový Radek (3), Jaroš Marek

Trenérka: Petra Vašíčková
19.5.2013 | Lenka Filipová | Přečteno: 1136x

Facebook