Začátek nové sezóny se blíží, aneb ani přes léto házenkáři nespí


Začátek nové sezóny se blíží, aneb ani přes léto házenkáři nespí
Ani přes prázdniny rozhodně házenkářské děni v Litovli rozhodně neutuchlo. Kromě několika proběhnuvších akcí byly v plném proudu přípravy na novou házenkářskou sezónu, která startuje již  za nedlouho v září.

Léto s plážovkou a pro mládež
Na konci června stály za pozornost hned 2 turnaje v plážové házené. 22. června se hrálo v beach aréně v Sobáčově tradiční Sobáčov handball Beach Open 2013. Čtveřici mužských týmů letos doplnil je tým děvčat z Olomouc a Velké Bystřice. Vítězství v Sobáčově opět obhájili Litovelští řízci. Hned týden na to Litovelští řízci startovali na největším plážovém turnaji v republice - na Schmolz+Bickenbach Bělá Cup 2013. Viz samostaný článek.

Házenkářské dění pak pokračovalo přímo v Litovli již také tradičním Handball Campem v týdnu 14.7.-20.7.2013. Do Litovle se tak sjela házenkářská mládež z celé Moravy, Slovenska i z větší dálky. V roli asistentů i trenérů se zde pracovalo také několik házenkářů z našeho oddílu. Letošní ročník svou návštěvou poctila hvězda z největších - samotný Filip Jícha, nejlepší hráč světa 2011. Další hvězdou kempu byl Michal Kasal, vytáhlý mladík, který to již v 18 letech dopracoval až do Barcelony.

Na začátku srpna pak proběhlo v krásném prostředí Jeseníků týdenní soustředění mládeže oddílu házené Tatranu Litovel. Využili jsme sportovního areálu s wellness centrem hotelu Helios v Lipové-lázních. V perných slunečných dnech úspěšně absolvovalo všech 31 hráčů pod vedením 7 trenérů řadů tréninků, her, výletů a dalších aktivit, a tak lze soustředění hodnotit jako stoprocentně úspěšné. Více i s fotkami se dozvíte z samostatném článku.

Změny v 1. lize mužů
V srpnu se už také rozběhla příprava prvoligového družstva mužů na novou sezónu. Z 1. ligy oproti loňsku do extraligy postoupil Zlín, sestoupila Olomouc a Ústí n. Labem se ze soutěže odhlásilo. Ligu tak doplnily 3 týmy z druhých lig - Tatran Bohunice, Dukla Praha B a do 1. ligy se vrací také 1.HK Dvůr Králové.

Nové tváře
Vedení oddílu se podařilo v družstvu udržet všechny hráče z minulé sezóny, kromě hostujících hráčů z Kopřivnice, a navíc vhodně kádr prvoligového týmu posílit. Do týmu se vrací po ročním angažmá v Olomouci Jakub Schmalz a z Hranic se do Litovle vrací také Jakub Dolák. Oba hráče není potřeba litovelské veřejnosti nikterak představovat, snad jen, že se jedná o výborné ostrostřelce na levé spojce. Další posilou bude mladý olomoucký brankář Pavel Novotný, který doplní sestavu stávajících zkušených brankářů. Novou tváří vedle hlavního trenéra Květoslava Kubu bude také asistent Miroslav Daněk. Skalní příznivci si jej budou ještě pamatovat v litovelském dresu, když se významnou měrou podílel v roce 2002 na postupu z 3. do 2. ligy.

Zmiňme se ještě o dalších litovelských odchovancích. Josef Pohlmann zůstává v extraligovém týmu v Plzni. Matěj Konšel se z Dukly dohodl na přesunu do Hranic, tedy ambiciózního týmu, který v uplynulé sezóně dobil 2. příčku v extralize. Také do Hranic (ale bydlištěm do Litovle) se po dlouhém zahraničním angažmá (naposledy v korsickém Ajacciu) vrací také Jaroslav Zemánek.

Sezóna se blíží
Prvologový tým čekají v přípravě  2 turnaje - 24. srpna domácí turnaj O pohár města Litovle a 7. září SEMO Cup v Kostelci na Hané. Dále pak tým absolvuje několik přípravných utkání, například také s týmem Hranic nebo brněnských Bohunic. 14-15. září pohárové utkání se vítězem souboje Dřevohostice - Šumperk a 21. září již start 1. ligy v Lounech. Po druhém kole opět u soupeře, tedy ve Strakonickách se tým představí v prvním domácím utkání až 5. října v 17:00 proti Chodovu.

Co se týká dalších družstev, která budou v oddíle házené fungovat, se nic výrazného nezměnilo. Budou startovat Mladší dorost v 2. lize Morava a Muži B, Mladší žáci, Starší žáci i obě kategorie miniházené v Krajských ligách Olomouckého kraje. Také hrací časy i místa domácích utkání budou beze změn.

Širší kádr mužů:
Brankáři: Habermann Petr, Drkula Emil, Kráčmar Svatopluk, Novotný Pavel.

Křídla: David Barabáš, Miroslav Nedoma, Marek Šuba, Michal Havlíček, Filip Sléha, Jan Albrecht, Petr Zapletal, Milan Spáčil, Jan Sléha, Ondřej Pavlík.

Spojky: Tomáš Macek, Jiří Číhal, Jan Šmíd, Jakub Schmalz, Jakub Dolák, Jan Gottfried, Ondřej Čtvrtníček, Čapák Jan, Karel Robenek.

Pivoti: Zdeněk Kuchař, Tomáš Hanák, Petr Aleš.


Trenéři družstev:
Muži A: Květoslav Kuba - trenéra, Miroslav Daněk - asistent, Jiří Macek - vedoucí družstva, Vlastimil Navrátil - masér
Muži B: Michal Baránek
Mladší dorost: Michal Baránek, Petr Aleš
Starší žáci: David Číhal
Mladší žáci: Vlastimil Mach, Petr Filip, Jan Čapák
Starší miniházená: Petra Vašíčková, Tomáš Macek
Mladší miniházená: Lenka Filipová, Svatava Rozsypalová
22.8.2013 | Radovan Šimek | Přečteno: 1388x

Facebook

Partneři: